Uşak’ta "Huzur 64" Operasyonları

Uşak’ta "Huzur 64" Operasyonları

Uşak'ta düzenli şekilde yapılan "Huzur 64" uygulamalarında 51 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Uşak'ta düzenli şekilde yapılan "Huzur 64" uygulamalarında 51 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Uşak genelinde vatandaşların ve öğrencilerin huzurunun artması amacıyla, Uşak İl Müdürlüğü Asayiş, Çocuk, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü personeli başta olmak üzere diğer birimlerin de katkılarıyla, okullar bölgesi ve belirli noktalarda Huzur 64 uygulamalarının 51 ve 52. Yapıldı. Yaılan uygulamada 7 bin 500 şahsın GBT sorgulaması sonucunda, çeşitli suçlardan haklarında yakalama kararı verilen ve gözaltına alınan 103 şahıstan, 51'i tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Uygulama kapsamında; 1 adet ruhsatsız tabanca ve 8 adet fişek, 9 adet ruhsatsız av tüfeği ve 13 adet fişek, 1 adet kurusıkı gaz tabancası ve 7 adet fişek, 22 adet Ecstasy (ekstazi) uyuşturucu hap, 14 gram esrar maddesi, 6 adet kesici ve delici alet ele geçirildi. 2 kahvehaneye kumar oynamak için yer ve imkan sağlamaktan adli işlem yapıldı.

Uygulamada "Kabahatler Kanunu" kapsamında; sarhoşluktan 21, kumar oynamaktan 7, çevreyi rahatsız etmekten 8, kimlik bildirme kanununa muhalefetten 5, ruhsatsız faaliyette bulunmaktan 4, emre aykırı davranışta bulunmaktan 3, amaç dışı çalışan (kons) bulundurmaktan 3 şahsa idari işlem yapıldı.

Ayrıca trafik güvenliğini sağlamak için; 3 bin 306 araç kontrol edilirken; abartılı egzoz ile çevreye rahatsızlık vermekten 41, ehliyetsiz araç kullanmaktan 40, alkollü araç kullanmaktan 24, yüksek sesli müzik dinlemekten 3 olmak üzere kural ihlali yaptığı tespit edilen 610 sürücüye idari para cezası uygulandı ve 87 araç trafikten men edildi.