Utso’da “Kanserde Farkındalık” Paneli

Utso’da “Kanserde Farkındalık” Paneli

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, 2. Meslek Grubu ve Kadın Girişimciler Kurulu organizatörlüğünde "Kanser Çeşitleri ve Farkındalık" konulu paneli düzenlendi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, 2. Meslek Grubu ve Kadın Girişimciler Kurulu organizatörlüğünde "Kanser Çeşitleri ve Farkındalık" konulu paneli düzenlendi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası 2. Meslek Komitesi Başkanı Erol Özkumur'un açılış konuşmasıyla başlayan panelin moderatörlüğünü Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Karahan gerçekleştirdi. Kanser Haftası kapsamında Uşak'ta ki özel hastaneler ve Kanyon Kolleji işbirliği ile gerçekleştirilen panelde kanser çeşitleri, ön tanıları ve tedavi yöntemleri konusunda katılımcılara bilgi verildi. Meme ve kolon kanserleri hakkında sunum gerçekleştiren Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Karahan, doğal yaşamın önemine dikkat çekti. Sağlığı korumanın tedaviden daha kolay olduğunu vurgulayan Karahan, meme ve kolon tümörlerinde cerrahi müdahale yöntemlerine değindi.

Medical Park Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Yüzüak akciğer kanserleri konusunda gerçekleştirdiği sunumda, hiç sigara içmeyenlerin akciğer kanserine yakalanma riskinin %3 iken, günde bir paket sigara içende bu oranın %61 olduğunun altını çizdi. Akciğer kanserinin sinsi ilerleyen bir hastalık olduğunu belirten Yüzüak, hastalığın ilerleyene kadar önemli bir şikayet oluşturmadığını söyledi.

Panelde mide kanseri konusunda sunum gerçekleştiren Medical Park Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Onur Cengiz, mide kanserinin kanserden ölümler içinde üçüncü sırayı aldığını belirtti. Korunmak için beslenmenin önemine değinen Cengiz, mide kanserinin dünyada tüm kanser türleri içinde 5. Sıklıkta olduğunu belirtti.

Jinekolojik Kanserler konusunda sunum gerçekleştiren Medical Park Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emre Canverenler, herhangi bir şikayet olmasa bile düzenli kontrollerin altını çizdi. Her kanserin farklı belirtileri olduğunu söyleyen Canverenler, erken tanının önemini vurguladı.

Toplantı soru cevap kısmının ardından sona erdi.