''Uyanın annenizi öldürdüm''

''Uyanın annenizi öldürdüm''

Bursa'da psikolojik tedavi gören bir çiftçi uyuyan karısını baltayla öldürdü.

Bursa'nın İznik ilçesinde psikolojik tedavi gören bir çiftçi, eşini uyurken baltayla öldürdükten sonra, "Kalkın, annenizi öldürdüm" diyerek çocuklarını uyandırdı.

Korkunç olay İznik'e bağlı Kaynarca köyünde meydana geldi. 20 yıldır psikolojik rahatsızlık yaşayan ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde de tedavi gördüğü öğrenilen 55 yaşındaki Mehmet M., cinayetten saatler önce eşiyle yatak odalarında uykuya daldı. Saat 03.00 sıralarında uyanan şahıs, evin bahçesinde duran baltayı alarak yatak odasına geri döndü. 2 çocuk babası Mehmet M., uyuyan eşi Kadiriye M.'nin (50) kafasına baltayla defalarca vurdu. Daha sonra binanın ikinci katında oturan oğlunun kapısını çalan Mehmet M., "Kalkın, ben annenizi öldürdüm" dedi.

Şok yaşayan aile fertleri, aşağı kata indiklerinde yatak odasında annelerinin cansız bedeni ile karşılaştı. Olay yerinde sinir krizi geçiren oğul ve gelinin haykırışları üzerine eve gelen komşular, gördükleri manzara karşısında dehşete düştü. Gözyaşlarına boğulan zanlı ise, olay yerine gelen jandarma tarafından gözaltına alındı.

Pek fazla dışarı çıkmayan, içine kapanık bir kişiliğe sahip olduğu belirtilen zanlının zaman zaman eşiyle küçük tartışmalar yaşadığı iddia edildi. Jandarmadaki sorgusunda eşini neden öldürdüğü sorusuna cevap veremediği öğrenilen zanlı savcılığa sevk edilirken, kadının cesedi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.