Uygur kardeşler 'Marko Paşa' ile Güldürdü

Uygur kardeşler 'Marko Paşa' ile Güldürdü

Avcılar Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ramazan Etkinlikleri kapsamında Nejat Uygur’un uzun yıllar başarıyla oynadığı "Marko Paşa" oyununu sahnelendi.

Ünlü tiyatro oyuncuları Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler, Ramazan Etkinlikleri kapsamında, Avcılar halkı ile buluştu.  Büyük Usta Nejat Uygur’un uzun yıllar oynadığı  “Marko Paşa” isimli tiyatro oyunu, Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından sahnelendi.

Avcılar Gümüşpala Mahallesi Paşeli Parkı Piknik Alanı’nda yer alan Nejat Uygur Sahnesi’nde izleyiciyle buluşan Süheyl ve Behzat Uygur Kardeşler,  tiyatro severlere güzel ve eğlenceli saatler yaşattı. Tiyatro oyununun sonunda izleyenler tiyatro ekibini ayakta alkışladı.

Uygur Kardeşler’den Başkan Dr. Handan Toprak Benli’ye Teşekkür

Oyunun ardından yaptığı konuşmada, bu eşsiz tiyatro sahnesine Nejat Uygur isminin verilmesinden çok mutlu olduklarını belirten Behzat Uygur, “Geçtiğimiz yıl yine bu sahnede oyunumuzu sergilemiştik ve başkanımız Sayın Dr. Handan Toprak Benli’den bir ricada bulunmuştuk. Bu güzel amfi tiyatronun adının Nejat Uygur sahnesi olmasını istemiştik. Bugün ne mutlu ki Avcılar Belediye Başkanımız ve meclisi oy birliğiyle buraya Nejat Uygur ismini verdiler. Bizlere büyük mutluluk veren bu kararlarlarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Nejat Uygur Avcılar’da Sonsuza Kadar Yaşayacak

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, büyük usta sanatçı Nejat Uygur adının Avcılar’da sonsuza kadar yaşayacağını belirterek; “ Geçtiğimiz yıl Uygur Kardeşler, bizlerden amfi tiyatromuza büyük usta sanatçı Nejat Uygur isminin verilmesini istemişlerdi. Uygur Kardeşlerin bu isteğini Belediye Meclisimiz oybirliğiyle aldığı kararla yerine getirdi. Nejat Uygur adı, amfi tiyatroya çok yakıştı. Büyük usta sanatçı Nejat Uygur’un adı Avcılar’da sonsuza kadar yaşayacak” dedi.

Behzat ve Süheyl Uygur Kardeşlere, sanatın büyülü etkisini gösterdikleri için teşekkür eden Başkan Dr. Toprak Benli, “Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gidiyoruz. Baktığımız zaman Mustafa Kemal’in her şeyi kurumsallaştırdığını ve akademikleştirdiğini görüyoruz. Bizde öyle yaptık, Avcılar’ı bir sanat ve kültür kenti yapacağız dedik. Göreve geldiğimizin daha birinci ayında Orkestra ve Spor Müdürlüğü’nü kurduk. Avcılar Belediyesi olarak İstanbul’da bir ilki gerçekleştirerek, Avcılar Belediye Konservatuarımızı açtık. Konservatuarımızın tiyatro bölümüyle de tiyatrocular yetiştirmek istiyoruz. Her çocuk ve genç bir sanat ve spor dalı ile uğraşacak dedik. Böylece gençlerimizin donanımlarını artırmalarına, öz güvenli ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Dr. Handan Toprak Benli, konuşmasının ardından Uygur kardeşlere Atatürk heykelciği ve çiçek takdim ederek, Süheyl – Behzat Uygur ve tiyatro ekibine teşekkür etti.