Uzaktan öğretimle turist rehberi olma fırsatı !

Uzaktan öğretimle turist rehberi olma fırsatı !
Güncelleme:

Turistik bölgelerimizde yaşayan memur, öğretmen, sanat tarihi, arkeoloji gibi alanlardan mezun adaylara ek iş imkanı...

2012 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan “Türkiye Turizm Stratejisi 2023” eylem planı çerçevesinde turizmden alınan payın arttırılması hedeflendi ve bu hedef doğrultusunda turist rehberliği mesleğinin standartları tanımlanarak turist rehberliği gözde bir meslek haline getirildi.

Yine aynı eylem planı paralelinde ülkemizde son yıllarda turizm yatırımları hız kazandı, ülkemize gelen turistlerin milliyetleri çeşitlendi ve alternatif turizm faaliyetleri gelişti. Bu gelişmeler yabancı dil bilgisi üst düzeyde olan, tarihi ve kültürel birikime sahip veya kuş, bitki, doğal oluşumlar gibi özel alanlarda uzmanlığı olan turist rehberi ihtiyacını artırdı.

Kapadokya Meslek Yüksekokulundan Yeni Bir Kariyer İmkânı!

Ülkemizde oluşan nitelikli turist rehberi ihtiyacını karşılamak üzere mesleki eğitimde öncü uygulamalara imza atan Kapadokya MYO 2014 akademik yılında uzaktan öğretimle turist rehberliği programı açtı.

Turist Rehberliği uzaktan öğretim programı, birikimlerini ikinci bir meslekte değerlendirmek isteyen ve çeşitli nedenlerle örgün öğretime devam edemeyen her yaştan öğrenci adayına yepyeni bir kariyer imkânı sunuyor.

Kapadokya MYO Turist Rehberliği programına özellikle turistik bölgelerimizde yaşayan ve ek iş olarak turist rehberliği yapmak isteyen memur, öğretmen, sanat tarihi, arkeoloji gibi alanlardan mezun adaylar yoğun ilgi gösteriyor.

Program ile ayrıntılı bilgi almak isteyenler www.kapadokya.edu.tr adresini ziyaret edebilirler.