• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 13 °C
  • İstanbul : 16 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 15 °C
  • Diyarbakır : 13 °C
ATM’ye dokunan yanıyor
Şırnak' ta çatışma: 1 teğmen şehit !
Başbakan'ı eleştirenler bilimden uzak
Komutana sahip çıktı
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Uzmanlardan yılbaşı uyarısı !

Uzmanlardan yılbaşı uyarısı !
Diyet uzmanları yeni yıla girerken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında uyardı.
28 Aralık 2011 / 10:07

Yılbaşı gecesi sofraya aç karnına oturmamak, ara sıcaklarda kızartmalardan kaçınmak, tatlı yerine meyve tüketmek ve az miktarda kuru yemiş yemek tavsiyeler arasında.

Diyetisyen Müge Özturna, o gece için hazırlanan yemeklerin de özenle seçildiğini, ancak ertesi gün rahatsızlık yaşanmaması için ağır gıdalardan kaçınılması gerektiğini söyledi. Yılbaşı sonrasında enerjik ve sağlık olabilmek için doğru beslenilmesi gerektiğini vurgulayan Özturna, yeni yılı evde karşılayacaklar için önerilerde bulundu.

Yemeğe çok aç oturmamaya özen gösterilmesi gerektiğine dikkati çeken Özturna, ''Örneğin, ince dilimlenmiş yağsız peynir ve grisini, diyet kraker ile sütlü kahve veya 1-2 adet kuru meyve ile 10 fındık/badem iyi bir seçimdir. Bu küçük kalorisi düşük yiyecekler sağlıklı beslenmenize destek olacaktır'' dedi.

Özturna, zeytinyağlı ve salatalar ile ana yemek olarak hindi etinin yılbaşında iyi bir seçim olduğunu, ancak yanında kestaneli pilav, çorba ve püre tarzı karbonhidratların tüketilmemesi gerektiğini ifade etti. Yeni yıl tatlısı olarak hafif tatlıların tercih edilmesi önerisinde bulunan Özturna, örneğin cevizli kabak tatlısı, kaymaksız ayva tatlısı, fırında armut veya elma, dondurma gibi yağ içermeyen hafif meyve tatlılarının geceyi rahat geçirmeyi sağlayacağını söyledi.

Kuruyemiş tüketiminde porsiyonların önemli olduğunu belirten Özturna, içine 5 fındık, 5 badem, 2 parça ceviz, 5 çam fıstığı, 5 fıstık, 15 kuru yaban mersini ve kuru üzüm ile 3 kuru erik, son olarak 1 yemek kaşığı dolusu beyaz leblebi tabağının gece süresince tüketilebileceğini ifade etti.

AÇIK BÜFE EĞLENCELERİNE DİKKAT

Özturna, açık büfe partilerine katılacaklara da önerilerde bulunarak, bu tür organizasyonlara aç gidilmemesi gerektiğini vurguladı. Evden çıkmadan önce küçük, ancak sağlıklı bir şeyler yenilmesinin önemli olduğunu belirten Özturna'nın verdiği bilgiye göre, tabağın yarısının çeşitli meyve veya sebzeler ile doldurduktan sonra açık büfenin etrafında fazla dolaşılmaması gerekiyor.
Yemek sırasında yoğunluklu olarak eğlenceye konsantre olunmasının fazla yemek tüketimini engelleyeceği ifade ediliyor. (Posta)

560
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere ilk yorum yapan siz olun.
MANŞETLER
Uluslararası karalama kampanyası yürütülüyorPasaport alacaklar dikkat''Futbolcular çok özel hayvanlardır''Bütün dünya onun hamile kalmasını bekliyorGökçek twitterı yine salladıAcilde para isteyen kapanacakİzmir'de sapık baba dehşetiİsveç'in adayı muhaliflerle görüşünce...Bu polis Twitter'ı salladı !Pazarlıklar sonuç vermedi
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim