Vali yardımcısı FETÖ'den gözaltında

Vali yardımcısı FETÖ'den gözaltında

Hakkında yakalama kararı bulunan ve daha önce görevden uzaklaştırılan İzmir Vali Yardımcısı İlhan, İzmir Adliyesinde gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Sabri Çelik'in yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Suat İlhan, dün sabah Van Erçiş'ten İzmir Adliyesi'ne geldi.

ADLİYE MUHABİRLERİ FARK ETTİ

Bayraklı Adliye Sarayı C -Blok zemin katta sabah 09.00'dan saat 17.00'ye kadar elinde bir dosya ile koridoru bir baştan bir başa gezen İlhan'ın bu şekilde dolaşması herkesin dikkattini çekti.

Kendisine burada ne aradığını soranlara, Başsavcı Vekili Okan Bato'nun odasını soran, eşyalarının avukatında olduğunu, onun gelmesini beklediğini söyleyen İlhan'ın hareketlerinden şüphelenen adliye muhabirleri, cep telefonlarından yaptıkları araştırmada FETÖ/PDY soruşturması kapsamında arandığını tespit etti. 

ADLİYE KAPISINDA GÖZALTI
Muhabirler durumu Adliye Sarayı Polis Merkezi Amirliği ekiplerine bildirdi. Bunun üzerine karakolda görevli Komiser Bülent Bulut, adliyeden ayrılmak üzere olan İlhan'ı polis memurları ile birlikte gözaltına aldı. Yapılan telefon görüşmeleri sonucu Mehmet Suat İlhan'ın hakkında yakalama kararı olduğu tespit edildi. İlhan, adliyedeki işlemlerinin ardından İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. İlhan'ın işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edileceği belirtildi. İzmir'de FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, daha önce açığa alınan İzmir Vali Yardımcısı Ufuk Seçilmiş ile Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Seçilmiş ve Hasçakal serbest bırakılmıştı. 

DHA