Validebağ Korusundaki Otopark İnşaatına Tepki

Validebağ Korusundaki Otopark İnşaatına Tepki

ÜSKÜDAR Validebağ Korusu'nda yapılması planlanan otopark inşaatına ve korunun imara açılmasına tepki gösteren Validebağ gönüllüleri, düzenledikleri forum sonrasında otopark şantiyesini çevreleyen bariyerleri yıktı.Validebağ gönüllüleri...

ÜSKÜDAR Validebağ Korusu'nda yapılması planlanan otopark inşaatına ve korunun imara açılmasına tepki gösteren Validebağ gönüllüleri, düzenledikleri forum sonrasında otopark şantiyesini çevreleyen bariyerleri yıktı.


Validebağ gönüllüleri ve İstanbul'daki çeşitli kent hareketlerine mensup çevreciler, Validabağ'ın geleceği ile ilgili geniş katılımlı forum düzenledi. Foruma CHP İstanbul Milletvekilleri Melda Onur ve Mahmut Tanal da destek verdi. Koru içerisinde yer alan Validebağ Öğretmen Huzurevi sakinleri de forumu balkonlarından izledi.

"BURADA BETONLAŞMA İSTEMİYORUZ"


Validebağ Gönüllüleri Derneği Başkanı Arif Belgin, koruda devam eden yapılaşma sürecinin kapalı kapılar ardında yürütüldüğünü iddia ederek, "Bütün bu süreç kapalı kapılar ardında yürütüldü. Şimdiye kadar yapılanlar hep kapalı, bilgilendirme olmaksızın gizlice yapıldı. Herhangi bir şey yapacaksanız önce bizim fikrimizi alın. Burada betonlaşma ya da başka bir şey istemiyoruz" diye konuştu.

SİVİL POLİSLERİ PROTESTO ETTİLER


Farklı mahalle örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin söz alarak konuştuğu forum sırasında, dinleyiciler arasında çekim yapan sivil polislerin olması tepki topladı. Grup üyeleri polisleri alkışlar ve sloganlarla protesto etti. Bunun üzerine polisler alandan ayrılmak zorunda kaldı.

TANAL: ONLARIN BARİYERLERİ BİZE VIZ GELİR


Foruma Validebağ Gönüllüsü yeleği giyerek destek veren CHP milletvekili Mahmut Tanal, "Halka karşı yapılan her eylemde kalkan olmaya hazırız. Halka rağmen, halkın aleyhine herhangi bir işlemi belediyenin yapmaması lazım. Onların bariyerleri, biber gazları bize vız gelir" dedi.

SANTİYE ALANINDAKİ BARİYERLERİ YIKTILAR


Forumun ardından kalabalık, öğretmenevi binasının yanında bulunan otopark inşaatına giderek, şantiye alanını çevreleyen bariyerleri yıktı.

FOTOĞRAFLI