Vali'den isyan ettiren göçük yorumu

Vali'den isyan ettiren göçük yorumu

Edirne Valisi'nden isyan ettiren açıklama: "Bu göçüktür, oluyor nedense"

Edirne’nin İpsala ilçesindeki Hamzadere Barajı'na ait sulama kanalında göçük sonucu meydana gelen ve bir işçinin öldüğü iş cinayeti ile ilgili Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in açıklamaları adeta isyan ettirdi.

Bir okul ziyareti sırasında tahtaya Osmanlıca süt yazarak adını tüm kamuoyuna duyuran Şahin, göçük sonrası gerek yüklenici firmayı gerekse Devlet Su İşleri’ni adeta akladı.

Göçük altında kalarak hayatını kaybeden işçi Veli Gök’ün ölüm sebebinin ancak rapor sonrası anlaşılacağını söyleyen Şahin, "Yani şirketin burada bir vebali yok. DSİ'nin bir sorumluluğu yok. Ama bu göçüktür, oluyor nedense. Demek ki iyi tedbir de alınmamış olabilir” dedi.

‘GECE BENİ DE UYANDIRDILAR’

Şahin ayrıca basın mensuplarına olayın meydana gelmesinin ardından kendisinin de uyandırıldığını söyledi.

Bir kişinin durumunun ağır olduğunu da belirten Vali Şahin, “Çok hummalı bir çalışma yapıldı. Edirne'den ve Tekirdağ'dan gelen ekiplerin çok büyük uğraşı sonunda 3'ünü kurtardı. 1'inin durumu oldukça ağır, 1'i de vefat etti. Diğerinin durumu da fazla ağır değil ama pek iyi değil” diye konuştu.

Şahin ayrıca Edirne’de yaşanan taşkınları da hatırlatarak, “Ben taşkın döneminde ‘kimsenin burnu bile kanamadı' dedik ama taşkın geçtikten sonra maalesef göçükten dolayı bir vefatımız oldu" ifadelerini kullandı.