Valilik binası çatısında önlem almadan çalıştılar

Valilik binası çatısında önlem almadan çalıştılar

Eskişehir’de valilik binasının çatısında işçilerin hiçbir güvenlik önlemi almadan çalışması dikkat çekti. Yoğun kar yağışı sebebiyle zarar gören kiremitlerin değiştirilmesi sırasında işçilerin çatı kenarlarında dolaşması...

Eskişehir’de valilik binasının çatısında işçilerin hiçbir güvenlik önlemi almadan çalışması dikkat çekti. Yoğun kar yağışı sebebiyle zarar gören kiremitlerin değiştirilmesi sırasında işçilerin çatı kenarlarında dolaşması yürekleri ağza getirdi. İşçiler, onlarca metre yükseklikte hiçbir önlem almadan kiremitleri değiştirdi, eskiyenleri sırtlarındaki çuvalla bir taraftan diğer tarafa taşıdı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın ziyareti öncesinde Eskişehir Valiliği binası çatısındaki 2 işçinin hiçbir önlem almadan çalışması kameralara yansıdı. Türkiye’de, her yıl binlerce kişinin iş kazasından dolayı hayatını kaybetmesinin en büyük sebeplerinden birinin iş güvenliğine uyulmaması olarak gösterilirken, valilik binası çatısında onarım yapan işçilerin kendi hayatlarını hiçe sayarak bir önlem almadan çalışması dikkat çekti. Çatıda oluklara yakın yerde kırık kiremitleri toplayan işçilerin, hiçbir önlem almadığı görüldü.

Dakikalarca çatı kenarında metrelerce yükseklikte çalışmalarını sürdüren işçiler, doldurdukları onlarca kilo ağırlığındaki çuvalları da sırtlarında taşıdı. İşçilerin çalışmalarını bitirmesinden kısa bir süre sonra ise Bakan Işık, vilayet meydanına giriş yaptı. Bakan, ardından valiliği ziyaret etti. Bakan Işık ve Vali Güngör Azim Tuna ile bazı yetkililer, valilik binasında yemek yedi. Bakan’ı takip edenler ile medya mensuplarına ise valilik bahçesinde kumanya dağıtıldı.

CİHAN