Van Asker Hastanesi Sağlık Bakanlığı'na devredildi

Van Asker Hastanesi Sağlık Bakanlığı'na devredildi

Van Asker Hastanesi, törenle Sağlık Bakanlığına devredilerek, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi İskele Hizmet Binası ismini aldı.

Hastane bahçesinde düzenlenen törende konuşan Van Kamu Hastaneleri  Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Heybet Semur, askeri sağlık hizmetleri ve sivil  sağlık camiaları olarak tarihe tanıklık ettiklerini söyledi.

Van Asker Hastanesi Sağlık Bakanlığı çatısı altında benzer rol ve  fonksiyonlarına ek olarak gelişmiş imkanlarını, Van eğitim ve Araştırma Hastanesi  İskele Binası sunmaya devam edeceğini vurgulayan Semur, devletin asker  hastanelerini kapatmadığını, güçlendirilmiş şekilde hizmetin yürümeye devam  edeceğini söyledi.

"Asker hastaneleri, FETÖ ile karıştırılmamalı"

Sağlık Bakanlığının tüm dünyaya kendini kabul ettirdiğine dikkati  çeken Semur, şöyle dedi:

"Bakanlığımıza bağlanan askeri hastaneler, FETÖ davası sebebiyle devir  alınan hastaneler ile karıştırılmamalı ve bir tutulmamalıdır. Bu bağlanma eski  alışkanlık ve iş akışlarının değişmesinden dolayı birtakım tereddütler  oluşabilecektir. 1891 yılında kurulan, 125 yıllık bir tarihi olan Gülhane Askeri  Tıp Akademisi ve Türkiye Cumhuriyeti Askeri Sağlık Hizmetlerinin kapatılması veya  fonksiyon dışı bırakılması düşünülemez. Askeri hastanelerin sahip olduğu imkanlar  eskiden olduğu gibi ülkenin en iyi ve ileri teknoloji uygulamaları olması  gerekmektedir. Bizler sağlık alanı çalışanı olarak bir elin parmakları gibiyiz,  sadece parmaklara taktığımız yüzükler farklı. Kolda ve vücutta beraber hareket  edip farklı rol ve görevlerde de iş birliği yapmamız bu ülkenin daha güçlü bir  ordu ve sağlık hizmetine kavuşmasına imkan tanıyacaktır."

"Devletin güvenlik ve gizliliği, bizlerin asli görevidir"

Hastanelerin güvenlik açısından devlete ve Sağlık Bakanlığına  bağlanması konusunda endişe duyan çevrelerin olabileceğine de dikkati çeken  Semur, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu hastaneleri gizli ve stratejik görev yapmaktan çıkaracağımızı  düşünmemelidirler. Devletin her türlü güvenlik ve gizliliği başta sağlıkçılar  olmak üzere bizlerin asli görevidir. Bu hastanelerde askeri personele, rütbelere  ve gerekliliklere karşı görev ve sorumluluklar aksatılmayacaktır. Askeri rol ve  gereklilikler daha da güçlendirilecektir. Bu Vatan ve bu asker bizim geleceğimiz  ve güvenliğimizdir. Bizler de bu ülkenin sağlık askerleriyiz ve bu  sorumluluğumuzu en üst düzeyde seve seve yapacağız. Tüm arkadaşlarımızın bu  konuda aynı düşündüğünden hiç şüphem yoktur ve Sağlık Bakanlığına bağlanan askeri  hastaneler ile ilgili yapılacak birçok çalışmamız ve artıracağımız değerlerimiz  vardır."

"Tüm halkımız, bu işlemin bir devralma ya da kapanma işlemi değil,  devletin bir kademesine, o da sağlık kademesine bağlanma işlemi olduğunu  özellikle unutulmamalıdır" ifadelerini kullanan Semur, bugüne kadar Van Asker  Hastanesinde gece gündüz demeden çalışan ve artık bakanlık bünyesinde hizmet  vermeye devam edecek olan personellere teşekkür etti.

Milliyet