Van birbirine girdi !

Van birbirine girdi !

Van'da Kobani'nin IŞİD'ten kurtulması için eylem yapan gruba polis müdahale etti.

Van'ın Muradiye ilçesinde, IŞİD'in Kobani'den püskürtülmesinin ardından gösteri yapıldı. İzinsiz gösteriye güvenlik güçleri müdahale etti. Başına darbe alan Muradiye Belediye Başkan Vekili Safure Güneş beyin kanaması şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Kobani’nin 2 gün önce YPG’nin eline geçmesi sonrası bir çok ilde kutlamalar yapıldı. Bu kapsamda Van’ın Muradiye İlçesi’nde aralarında DBP’li Belediye Başkan Vekili Safure Güneş’in de bulunduğu yaklaşık 150 kişi, saat 12.00 sıralarında belediye binası önünde toplanarak ateş yakıp halay çekmeye başladı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalarda, polis açılan Abdullah Öcalan ve YPG’lilerin posterlerinin kaldırılmasını istedi. Ancak, posterler kaldırılmayınca, polisle göstericiler arasında gerginlik yaşandı. Daha sonra polis kalabalığa gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Göstericiler de polise taşla saldırdı.

Çıkan olaylarda Belediye Başkan Vekili Safure Güneş başına aldığı darbe ile bir anda yere yığıldı. Güneş'in başına polis copu geldiği iddia ediliyor.
 
Partililer tarafından ilk olarak Muradiye Devlet Hastanesi, ardından da Van’a sevkedilen Güneş’in beyin kanaması şüphesiyle müşahade altında tutulduğu belirtildi.