Van Depremini Yaşayan Çanakkaleli Öğretmen Şokta

Van Depremini Yaşayan Çanakkaleli Öğretmen Şokta

Van'da 2 ay önce göreve başlayan Çanakkaleli öğretmen Kemallettin Merdin (32), yaşadığı 7,2 büyüklüğündeki depremin şokunu halen üzerinden atamadı.

Van'da 2 ay önce göreve başlayan Çanakkaleli öğretmen Kemallettin Merdin (32), yaşadığı 7,2 büyüklüğündeki depremin şokunu halen üzerinden atamadı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İlahiyat Fakültesi'nden mezun olan Kemalettin Merdin (32), girdiği KPSS sınavının ardından 2 ay önce Van'a atandığını belirterek, "Bir süre Biga'da Doğtaş Mobilya firmasının camisinde imamlık yapmıştım. Sınavda başarılı olunca atamam Van'a çıktı. Ben de 2 ay önce Van'a giderek görevime başladım" dedi.

Türkiye'yi yasa boğan 7,2'lik deprem esnasında Van'daki okulunda görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Kemallettin Merdin, ailesine kavuşunca gözyaşlarını tutamadı. Merdin, deprem anında bulunduğu alanın mahşer yerine döndüğünü belirterek, "Depremi 7,2 büyüklüğünden çok daha şiddetli hissettik. 17 Ağustos Marmara Depremi'nde Biga'da ailemle beraberdik ve bu kadar hissetmemiştim. Van'daki depremde ise Balıkesir'den gelen misafirimi Van'ı gezdirmek üzere dışarıya çıkmıştım. Cumhuriyet Caddesi

valilik binasının önünde o korkulu ana yakalandık. 25 saniye süren deprem bizi ölüm ile burun buruna getirdi. Deprem anında yaya olarak yürüyorduk ve adım atamadık. Tüm insanlar valilik binasının bahçesine toplandı. 20 metre mesafe olan otel gözümün önünde yerle bir oldu. 1-2 dakika sonra aynı caddede doğalgaz patlaması yaşandı. Hemen o esnada enkaz altında kalan yaralılar taşınmaya başlandı" dedi.

"GECEYİ BAHÇEDE GEÇİRDİM"

Depremin olduğu ilk geceyi Van'da bahçede geçirdiğini ifade eden Kemallettin Merdin, kaldığı yurt binası da yıkıldığı için ne yapacağını şaşırdığını belirterek, "İlde çok bina hasar gördüğü için barınma sorunu vardı. Biz de valilik binasının bahçesinde kaldık. Yiyecek hiçbir şey bulamadığımız için zorlandık. Memleketim Biga'ya dönmek istedim. Ancak ne bir otobüs ne de bir uçak vardı. O an sanki dünya durmuştu. Geceyi bahçede geçirdikten sonra sabah ilk araçla memleketim Biga'ya döndüm" dedi.

Deprem sonrası ailesi ile kucaklaşıp hasret giderdiğini de belirten Kemallettin Merdin, bir yandan kurtulması sebebiyle büyük bir sevinç yaşarken, diğer yandan da çok sayıda meslektaşını depremde kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirterek, "Psikolojik olarak tamamen çökmüş durumdayım. Her gece rüyamda deprem anını yaşıyorum. 14 Kasım'da Van'a görevime başlayacağım. Artık hayırlısı diyorum" ifadelerini kullandı.