Van’da ‘Fetal Maternal Mortalite Nedenleri Ve Gebelikteki Sistematik Hastalıklar’ Toplantısı

Van’da ‘Fetal Maternal Mortalite Nedenleri Ve Gebelikteki Sistematik Hastalıklar’ Toplantısı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi ile Metarnel Fetal Tıp ve Perinatoloji Derneği’nce “Fetal Maternal Mortalite Nedenleri ve Gebelikteki Sistematik Hastalıklar” konulu bir toplantı düzenlendi.

- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi ile Metarnel Fetal Tıp ve Perinatoloji Derneği’nce “Fetal Maternal Mortalite Nedenleri ve Gebelikteki Sistematik Hastalıklar” konulu bir toplantı düzenlendi.

Rescate Otel’de yapılan toplantıya, YYÜ’nün yanı sıra İstanbul ve Ankarada’dan da bilim insanları katıldı. YYÜ Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyelerinin sunum yaptığı toplantıda, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Şubesi'nden de katılım gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, “YYÜ birçok alanda olduğu gibi tıp alanında da artık bölgemize ve ülkemize ciddi katkılar sağlamaya başlamıştır. Biz üniversite yönetimi olarak bölgede anne ve bebek ölümlerinin azaltılması için tıp fakültemize her türlü desteği veriyoruz. Toplantının hayırlara vesile olmasını dilerim” diye konuştu.

Türkiye’deki ve bölgedeki anne ve bebek ölüm nedenlerinin dünya ile kıyaslanarak yapılabilecekler hakkında fikir alışverişinde bulunulan toplantıya Van ve ilçelerinden çok sayıda kişi katıldı.

Toplantıda YYÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Çetin Rağbetli de hazır bulundu.