VAN'DA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

VAN'DA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

Çevre ve Kültür Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) ile Van Bilgi Derneği tarafından yürütülen proje kapsamında,yüzlerce fidan toprakla buluştu.

Çevre ve Kültür Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) ile Van Bilgi Derneği tarafından yürütülen proje kapsamında,yüzlerce fidan toprakla buluştu.

Anadolu Sağlık Meslek Lisesi bahçesinde düzenlenen fidan dikim töreninde konuşan ÇEKÜD Başkanı Süleyman Yorulmaz, çevre sorunlarının dünyada en çok tartışılan konular arasında olduğunu belirterek, daha sağlıklı bir dünya için insanların önce yaşam tarzını, hayat felsefesini sorgulaması gerektiğini söyledi.

Yorulmaz, sera gazlarının artması, suların kirlenmesi, verimli toprakların yok olması ve ormanların azalmasının asıl sorunu oluşturmadığına dikkati çekerek, "Asıl sorun tercih ettiğimiz veya ulaşmaya çalıştığımız yaşam tarzımız, hayat felsefemizdir. Sosyal, fiziksel, ruhsal sorunları tetikleyen, kaynak israfını ve çevre sorunlarını arttıran gökdelen çılgınlığına her gün yenileri ekleniyor. Kuzey Amerika'da sadece yüksek binalara çarparak ölen kuşların sayısının 250 binden fazla olduğu söyleniyor. Çevre sorunları makineyle, aletle, binayla ilgili sorunlar değil, insanla, insanın insana ve insanın çevreye bakışı ile ilgili sorunlardır" dedi.

Van Bilgi Derneği üyesi ve ÇEKÜD temsilcisi Prof. Dr. Mustafa Berktaş da Van'da böyle bir organizasyonu gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu tür çevre projelerine devam edeceklerinin müjdesini verdi.

Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Abdülkadir Laleci ise yeni taşındıkları okulun çevre düzenlemesini üstlenen derneklere teşekkür ederek, dikilen fidanların bakımları için öğretmen ve öğrencilerle gerekli hassasiyeti göstereceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından fidan diken davetliler yüzlerce fidanı toprakla buluşturdu.