Van'da IŞİD gerginliği !

Van'da IŞİD gerginliği !

Van ve Hakkari'de IŞİD'i protesto etmek için eylem yapan bir grup polisle çatıştı.

Van ve Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından IŞİD'e karşı düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamalarında olay çıktı.

Van'da çıkan olaylarda 2 kişi gözaltına alınırken, Yüksekova'daki olaylar ara sokaklarda devam ediyor.

Van'da DBP'liler IŞİD'e karşı yürüyüş ve basın açıklaması yapmak için Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Fekiye Teyran Parkı'nda toplandı. Buradan yürüyerek Ak Parti İl binası önünde açıklama yapmak isteyen gruba polis izin vermedi. Toplanan kalabalık slogan atarak ara sokaklardan Beşyol mevkiinde bulunan Ak Parti İl binasına yürümek istedi. Bu yürüyüşe izin vermeyen polis gruba müdahale etti. Polisin gaz bombalı ve tazyikli su müdahalesine, grup taşla karşılık verdi. Çıkan olaylarda 2 kişi gözaltına alındı.

Van ve Yüksekova'da IŞİD gerginliği | Haber3 Video | Sitene Ekle


Çıkan olayların ardından HDP PM üyesi Cüneyt Caniş Cumhuriyet Caddesi üzerinde basın açıklaması yaptı. Bir haftadır IŞİD çetelerinin Kobani'de saldırı yaptığını belirten Caniş, "Bugün Van'da bulunan halkın en demokratik tepkisini kullanmasına bile izin vermeyen AKP Hükümeti ve Türkiye Devleti daha önceden TIR'larla silah gönderirken IŞİD çetelerine, bu aralar trenlerle silah göndermeye ve bir şekilde ellerinde sözüm ona rehin olan kişilerin bırakılmasıyla birlikte çok kirli pazarlıklar sonucu Rojavayı düşürmeye çalışmaktadırlar. Bizler açısından IŞİD neyse AKP Hükümeti odur. Çünkü biliyoruz ki IŞİD'i yaratan güçlerin arasında AKP hükümeti bulunmaktadır. Ama Rojava kazanacaktır ve düşmeyecektir" dedi.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde de IŞİD'i proesto etmek isteyen grup, slogan atarak çarşı merkezinde yürüyüş yaptı. Bu sırada grup Eczaneler sokağında bekleyen polise havai fişek, taş ve molotof kokteyli attı. Polis ise gruba gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Esnafın kepenk kapattığı olaylar ara sokaklarda devam ediyor.