Van'da Terör Saldırıları

Van'da Terör Saldırıları

Çatak ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığına düzenlenen eş zamanlı saldırının ardından çıkan çatışmada 2 terörist öldürüldü, bir vatandaş yaralandı- Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Hacıbekir Kışl

VAN (AA) - Van'ın Çatak ilçesinde bölücü terör örgütü PKK üyelerince İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığına roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen eş zamanlı saldırının ardından çıkan çatışmada 2 terörist ölü ele geçirildi, bir vatandaş yaralandı.

Alınan bilgiye göre, bir grup terörist, akşam saatlerinde Adnan Menderes Mahallesi'ndeki İlçe Emniyet Amirliği ile Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan İlçe Jandarma Komutanlığına roketatar ve uzun namlulu silahlarla eş zamanlı saldırı gerçekleştirdi.

Açılan ateş sonucu emniyet amirliği yakınında iş yeri bulunan bir vatandaş yaralandı, güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği saldırı sonrası çıkan çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Öte yandan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Hacıbekir Kışlasına uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristlere, güvenlik güçleri anında karşılık verdi. Çıkan çatışmada bir asker yaralandı.

Saldırıların ardından karanlıktan yararlanarak kaçan teröristlerin yakalanması için Van merkez ve Çatak'ta hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı