Van’da “Uluslararası Kent Ve Engelliler Çalıştayı”

Van’da “Uluslararası Kent Ve Engelliler Çalıştayı”

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından düzenlenen "Uluslararası Kent ve Engelliler" çalıştayı yurt içi ve yurt dışından davetlilerin katılıyla devam ediyor.

- Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından düzenlenen "Uluslararası Kent ve Engelliler" çalıştayı yurt içi ve yurt dışından davetlilerin katılıyla devam ediyor.

YYÜ tarafından 18-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenen çalıştay Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) binasında devam ediyor. Çalıştayın bu günkü ikinci oturumunda konuşan Abdurrahman Gazi İşitme Engelliler Ortaokulu Müdürü Fazıl Turgut, “Engellilerin Eğitiminde Ailelerin ve Kurumların Rolü” hakkında sunum yaptı. Turgut, “Çocuğun işitmesinde problem olduğu ilk önce aile ve sağlık kurumları tarafından fark edilir. Aile doktora veya tıp merkezlerine başvurmakta. Ailenin başvurduğu bu kurumlar çocuğa tıbbi muayene ve test uygulayarak işitme engelli teşhisi konmaktadır” ded.

Daha sonra İstanbul Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Ressam ve Heykeltıraş olan Mahbube Akar, “Sanatçı İmgeleminde Bedenin Varlığı” konulu sunumunu gerçekleştirdi.