'Vatan haini' diye saldırıya uğradı, Lice'de şehit düştü

'Vatan haini' diye saldırıya uğradı, Lice'de şehit düştü

Diyarbakır Lice'de şehit düşen Uzman Çavuş Emrah Aytemiz'in Rize'de vatan haini denilerek saldırıya uğradığı ortaya çıktı.

Lice'de şehit olan ve memleketi Rize'nin Fındıklı ilçesinde toprağa verilen Uzman Çavuş Emrah Aytemiz'in 5 Haziran 2013'te 'vatan haini' diyerek saldırıya uğrayan grubun içinde olduğu ortaya çıktı.

"VATAN HAİNİ" DENİLEREK SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Hürriyet'te yer alan habere göre, Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında, teröristlerce düzenlenen silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Emrah Aytemiz'le ilgili şok bir gerçek ortaya çıktı. Cumhuriyet gazetesinden Ömer Şan'ın haberine göre binlerce kişinin cenaze törenine katıldığı Jandarma Uzman Çavuş Emrah Aytemiz, 5 Haziran 2013'te Rize'de "vatan hainleri" denilerek saldırıya uğrayan gençlerin içerisindeydi.

rize-de-vatan-haini-diye-saldiriya-ugradi-8574046_1687_m.jpg

"DÜN SALDIRANLAR, BUGÜN OMUZLARINDA TAŞIDI"

HES'lere karşı mücadele eylemlerine ve 1 Mayıs'a katılan Emrah Aytemiz'in arkadaşlarından Fındıklı Derelerini Koruma Platformu Sözcüsü Hüseyin Acar, "Dün ona saldıranlar, bugün omuzlarında taşıdılar" dedi.

"ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ" SLOGANIYLA LİNÇ ETMEYE ÇALIŞMIŞLARDI

Emrah'ın 3 yıl önce Gezi eylemine destek vermek için linç edilmek istendiğini anlatanKESK üyesi arkadaşları şunları anlattı:

"Açıklama sonrasında bize saldıranlar, Emrah'ı ve hepimizi vatan haini ilan edip, 'şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı atmışlar, linç girişiminde bulunmuşlardı. Emrah, bugün yine aynı sloganlarla 'kahraman şehit' ilan edildi."

rize-de-vatan-haini-diye-saldiriya-ugradi-8574046_8342_m.jpg

"BİZ ONU DEVRİMCİ RUHUYLA HATIRLAYACAĞIZ"

Şehidin çocukluk arkadaşı Sıla Ertaş da "Biz onu devrimci ruhuyla, halayıyla, horonuyla, gülen yüzüyle anacağız. Çünkü o, yaşamın ve yaşatmanın insanıydı. Bir devrim insanıydı. Emrah bizim dostumuz, bizim kardeşimiz, yaşamak için yaşatmak için yaşayan en kavi insan" diye konuştu.

Askerden sonra tezkere bırakarak uzman çavuş olarak orduda kalan Aytemiz, geçen yıl Özdeyiş Akbal ile nişanlanmıştı. Şehit Aytemiz, 23 Temmuz'da Ankara'da ve 27 Temmuz'da da Rize'de düğün yapmayı planlıyordu.