Vatandaş isyan etti !

Vatandaş isyan etti !

Tüketicilerden suların koktuğuna dair yüzlerce şikayet gelmeye devam ediyor.

Ankara Su ve Kanalizasyon İşletmesi (ASKİ) faturalara ‘güvenle tüketebilirsiniz’ uyarısı ekledi ama tüketicilerden suların koktuğuna dair yüzlerce şikayet gelmeye devam ediyor.

Ankara Su ve Kanalizasyon İşletmesi (ASKİ) faturalara ‘güvenle tüketebilirsiniz’ uyarısı ekledi ama tüketicilerden suların koktuğuna dair yüzlerce şikayet gelmeye devam ediyor.

Şikayetvar'ın haberine göre: İstanbul ve Ankara genelinde şebeke sularından pis koku geldiğini iddia eden vatandaşların şikayetleri üzerine ASKİ Genel Müdürlüğü su faturalarına şebeke sularının standartlara uygun olduğunu, güvenle tüketilebileceğini bildiren bir not yazdı.

ASKİ “TEMİZ” DİYOR VATANDAŞLAR “KİRLİ”

Faturalara eklenen not “Musluk suyumuz Türk ve dünya standartlarına uygundur. Şebeke suyumuzu güvenle tüketebilirsiniz.” şeklinde yer alıyor ancak Ankaralıların şikayetleri her geçen gün artıyor. Hastalık iddialarının arkası kesilmiyor. Suların kanalizasyon koktuğunu belirten vatandaşlar “pis kokulu ve kullanamadığımız sulara fahiş ücretler ödüyoruz” diyerek tepki gösteriyor.

Belediyelerden açıklama beklediklerini ifade eden vatandaşların şikayetleri şöyle:

“Musluklardan Akan Su Kanalizasyon Kokuyor”

“Ankara Keçiören Etlik semtine verilen şebeke suları mikrop saçıyor. 2 aydan bu yana fark ettiğimiz bu durumu ilgili makamlara bildirdik, değişen bir şey yok. Kızılırmak suyundan kaynaklandığı yolunda duyumlar var, bu suyu içenler, kullananlarda çok geçmeden hastalıkların baş göstereceği kesin hem de salgın olarak. Musluklarınızdan akan suyu koklayın, kanalizasyon kokuyor. Suyu koklamanıza gerek yok, evinizi koklayın, suladığınız çiçekleri koklayın, her şeyimiz her yerimiz pislik kokuyor. Musluğunuzdan akan suyu tahlil ettirin, ne çıktığını kendiniz görün. Sağlığımızla oynanıyor, bu durumun takipçisi olun, ben takipçisiyim. Bırakın içmeyi, hastalık saçan, kullanamadığımız 'kanalizasyon' suyuna para ödüyoruz.”

“Pis Kokulu Sulara Para Ödüyoruz”

“Yaz aylarının başından beri musluğu açtığımızda sudan gelen koku giderek şiddetlenmiştir. Ankara Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmayarak tüm Ankara halkını hiçe saymaktadır. Musluklardan gelen belirgin bu kokunun fark edilmemesi mümkün değildir. Eskiden gelmeyen bu kokunun bir sorundan kaynaklı olduğu açık ve nettir. Halk sağlığını tehdit eden bu durum hakkında Ankara Büyükşehir Belediyesi bir an önce gerekli tüm önlemleri almalıdır. Gerekirse bu suyun kullanılmaması yönünde halka bir açıklama yapmalıdır. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ'yi göreve davet ediyorum.”

“Yaklaşık 1 Aydır Çeşme Suyu Kokuyor!”

“Bir ay önce Sabah yüzümü yıkarken fark ettim. Çeşme suyunda çok pis bir koku var. Yosun gibi bataklık gibi kokuyor. Artık çayı yemeği bile parayla aldığımız damacana sudan yapıyoruz. ASKİ'ye ayda 40-50 lira su parası verip de damacana suya da ayda 60-70 lira vermek hoş olmuyor. Parayı geçtim belediye neden susuyor? Bu neden kokuyor yok mu bilen biri. Barajlar bitmesin diye Kızılırmak'ın suyunu mu verdiler acaba?”

“Yemeklerde Bile Hazır Su Kullanıyoruz”

“Ankara Keçiören ilçesinde akan şebeke suları yaklaşık 20 gündür kokmaktadır. İnsanlar içme suyunu bırakın artık yemeklerde hazır su kullanmaya başlamışlardır. İnsan sağlığında tehdit unsuru yaratmaması için en kısa zamanda ilgili çalışanların bölge genelinde çalışma başlatmasını istiyoruz.”

“Pis Ve Kötü Kokulu Su Kullanıyoruz.”

“Ankara Çankaya ilçesinde ikamet etmekteyim birkaç haftadır şebeke sularımız acayip bir koku ve renkte akıyor binamız yeni borular temiz plastik boru ama şebeke suyu korkunç bir kokusu var duş alırken. Üstelik binamıza has bir durumda değil bu bölgede birkaç camide de aynı koku var. Lütfen duyarlı olalım nedir bunun sebebi?”