Vatandaşlar Alzheimer’i uzmanından öğrendi

Vatandaşlar Alzheimer’i uzmanından öğrendi

Beylikdüzü Belediyesi sağlığın her alanında vatandaşın kendini geliştirebileceği seminerler düzenlemeye devam ediyor.

Kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk her yaşı ilgilendiren bilgilerin verildiği, alanında uzman doktorların anlatımıyla gerçekleşen seminerlerde bu sefer Alzheimer ve Demans hastalığı anlatıldı.

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün katkılarıyla Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde Alzheimer ve Demans hastalığı semineri düzenlendi. Nöroloji Uzmanı Doktor Tuğba Yörük’ün vatandaşları bilinçlendirmek için örneklerle anlattığı hastalığa erken tanı konulmasının önemine de değinildi.

Güleryüz ve Düzen Önemli

Hastalara güleryüzlü konuşarak, hoşgörülü davranmak gerektiğine dikkat çekilirken, gündüz bakım evlerinin yetersizliğinden bahsedildi. Unutkanlıkların ve asabiyetin önüne geçmek için yemek düzenlerinin, giyinme sıralamasının değiştirilmemesi gerektiğini söyleyen Yörük, “Kişilerin mutlaka sosyal kalabilecekleri etkinlikler içerisinde bulunması gerekli” dedi.

Erken Tanı İçin Testler Önerildi

Psikolojik sorunları da beraberinde getiren rahatsızlığın, anne- babaya bakma işinin çocuklara geçmesinden dolayı yaşanan rol değişimi oluşturduğu için yaşattığı bunalımın bazen onur kırıcı, mahcup edici olabileceği bilgisi verildi. Salonda dinleyici olan vatandaşlar hastalarıyla veya kendileriyle ilgili soruları Yörük’e yöneltti. Erken tanı için vatandaşa küçük testler, kendilerini kontrol edebilecekleri yöntemler öğretildi.