Vatandaşlar kuyruğa girdi !

Vatandaşlar kuyruğa girdi !

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken, seçim kampanyaları da hız kazandı.

Vatandaşlar destekledikleri adaya bağışta bulunabilmek için banka şubelerinin önünde kuyruklar oluşturdu. Gaziantep'te AK Partliler Erdoğan'a bağışta bulunmak için izdiham yarattılar.

Gaziantep Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu öncülüğünde toplanan bir grup AK Partili, Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kampanyasına yardımda bulunmak için geldikleri bankada izdihama neden oldu.

Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylığını koyan Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kampanyasına destek olmak isteyen AK Partili grup, öğle saatlerinde Ziraat Bankası Şehitkamil Şubesi önüne geldi. Banka önünde uzun kuyruk oluşturan 500 kişilik kalabalık şubeye girmeye çalıştığı sırada izdiham oluştu. Görevlilerin güçlükle engellediği izdihamın ardından şubeye girenler veznelere Recep Tayyip Erdoğan adına açılmış hesaba yanlarında getirdikleri paraları yatırdı. AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da sıra kendilerine gelince Erdoğan’ın hesabına 9 biner lira para yatırdılar. Bankadaki kalabalığı seçimlerin sonucunun işareti olarak yorumlayan İl Başkanı Uzer, "Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yapacağı çalışmalar için vatandaşlarımız destek vermek için buraya geldi. Burada görünen kalabalık her şeyi gözler önüne seriyor. Seçimlerin nasıl geçeceği ve Gaziantep’te kazananın kim olacağı herhalde bu ortamda belli olmuştur. Yaşlılar özürlüler herkes katkı sağlamak istiyor. Buda toplumun her kesiminden insanın Sayın Başbakanımıza ne kadar saygı duyduğunu gösteriyor. Ben önümüzdeki seçimlerin vatana ve millette hayırlı uğurlu olmasını istiyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan’a destek vermek isteyen engelli vatandaşlar ise banka görevlileri tarafından sıra beklememeleri için ayrı veznelere götürüldü. Burada tekerlekli sandalyeyle gelen engelli bir kadın cebinden çıkardığı 10 lirayı banka görevlisine uzatarak, "Cebimdeki son para 10 lira. Bu parayla Başbakanımıza destek vermek istiyorum" diye konuştu.

KEFEN PARASINI BAĞIŞLADI

Kalabalık arasındaki 103 yaşındaki Elif Şencan da kefen parası olduğunu ifade ettiği 500 lirayı Erdoğan’ın bağış hesabına havale etti. - Eyyüp BURUN/ GAZİANTEP, (DHA)

CHP'DEN İHSANOĞLU'NA DESTEK

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü, Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek olmak için bağış kampanyası başlattı. İstanbul İl Örgütü Başkanı Oğuz Kaan Salıcı “12. Cumhurbaşkanını seçiyoruz. Güzel İstanbul’un plaka numarası da 34. Dolayısıyla ben bugün 1234 lira bağışlayacağım” dedi. 

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçim kampanyasına destek olmak için CHP İstanbul İl Örgütü üyeleri Taksim’de Türkiye İş Bankası binası önünde basın açıklaması yaptı.  Ekmeleddin İhsanoğlu’nun fotoğrafının bulunduğu bir pankart açan grup üyeleri adına basın açıklaması yapan İstanbul İl Örgütü Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, bağışların son rakamının 34 ile biteceğini söyledi. 

“SİYASİ DESTEĞİ MADDİ DESTEĞE ÇEVİRİYORUZ”

Salıcı şunları söyledi: “10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu yapılacak. Dün itibariyle dokuz partinin desteklediği Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçim kampanyasını Başbakanla eşit bir şekilde yürütme şansı yok. Başbakan devletin bütün olanaklarını kullanarak bir kampanya yürütüyor. Ama Sayın İhsanoğlu’nun bu olanakları kullanma imkanı yok. Onun için bir burandan Başbakanı görevinden istifa etmeye, tarafsız ve devlet olanaklarını kullanmayan bir Cumhurbaşkanı adayı olarak seçimlere girmeye davet ediyoruz. Bu nedenle İhsanoğlu’na vermiş olduğumuz siyasi desteği maddi desteğe dönüştürmek için buraya geldik. Tüm yurttaşlarımızı bağış yapmaya davet ediyoruz. 12. Cumhurbaşkanını seçiyoruz. Güzel İstanbul’un plaka numarası da 34. Dolayısıyla bizim yapmış olduğumuz bağışlatın İstanbul’dan gittiğini Sayın İhsanoğlu da görsün diye ben bugün 1234 lira bağışlayacağım. Arkadaşlarımızda sonu 34 ile biten rakamlar bağışlayacaklar.” 

Basın açıklamasının ardından CHP’liler banka önünde uzun bir kuyruk oluşturdu. Banka içerisine sırayla giren CHP’li üyeler İhsanoğlu’nun hesabına bağış yaptı.

BOLU'DA ERDOĞAN İÇİN BAĞIŞ KUYRUĞU

AK Parti Bolu İl Başkanlığı yöneticileri ve üyeleri de, Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim çalışmalarına destek olmak için bankaya giderek bağışta bulundular

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek olmak için Ak Parti Bolu İl Başkanlığı bir araya geldi. Ak Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek ve yaklaşık 40 partili Erdoğan’a bağışta bulunmak için Ziraat Bankası önünde toplandı. Partililer, Erdoğan’ın seçim çalışmalarında kullanması için bankaya girerek para yardımında bulundular. Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a yüreklerinden kopan miktarda bağışta bulunacaklarını belirten Yüksel Coşkunyürek, "Recep Tayyip Erdoğan’a kampanya süresince destek olmak, ona gönlümüzden kopan, yüreğimizden kopan desteği göstermek adına burada toplanmış bulunuyoruz. Cumhurbaşkanı adayına seçimlerde devletten bir bütçe verilmiyor. Partilerin de buna bir bütçe ayırma şansları yok.

Sayın başbakanımızın, cumhurbaşkanı adayımızın da bu seçim süresi boyunca çalışmaları ve mitingleri var. Bizler de Bolu’dan cumhurbaşkanı adayımıza destekçi olmak için buradayız. Ödenecek paranın miktarı önemli değil. Önemli olan Bolu’da yaşayan insanların, Recep Tayyip Erdoğan sevdalılarının yanında olduğu