Vay sen misin Vali'nin ayakkabını korumayan !

Vay sen misin Vali'nin ayakkabını korumayan !

Vali'nin camide kaybolan ayakkabısı koruma polisini görevinden etti.

Ramazan Bayramı namazı için gittiği camide ayakkabıları kaybolan Bayburt Valisi Hasan İpek’in koruması polis memuru B.İ., olayın ardından görevinden alındı. Valinin ayakkabılarını çaldığı iddiasıyla yakalanan ancak adı açıklanmayan kişi, ayakkabıları yanlışlıkla aldığını söylemesi üzerine serbest bırakıldı.

Bayburt Valisi Hasan İpek, göreve başladığı 30 Ağustos günü Ramazan Bayramı namazını kılmak için Ulucami’ye gitti. Vali ayakkabıları çıkarıp camiye girerken, koruma polisi B.İ. de ayakkabıları alıp kenara koyduktan sonra Vali İpek’i takip etti. Valinin camiye girmesi sonrasında dışarı çıkan koruma polisi ayakkabıların yerinde olmadığını gördü. Bunun üzerine valilik görevlilerine durumu anlatan polis memuru B.İ. başka ayakkabı istedi. Vali Hasan İpek de namazın ardından getirilen ayakkabıları giyerek camiden ayrıldı.

Polisin yaptığı araştırma sonrasında ayakkabıları alan kişiye ulaşıldı. Gözaltına alınan bu kişi, ayakkabıları yanlışlıkla aldığını söyleyince serbest bırakıldı.

Olay sonrasında B.İ. ise koruma polisliği görevinden alındı. B.İ.’nin koruma polisliğini geçici olarak yaptığı, Bayburt Emniyet Müdürlüğü’ndeki görevine iade edildiği kaydedildi. (Hürriyet)