Ve Celal Doğan konuştu

Ve Celal Doğan konuştu

7 Haziran öncesi ''Devlete ve orduya silah sıkılırsa ben yokum'' diyen HDP'li vekil Celal Doğan açıklamalarda bulundu.

HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, partisine  Türkiye'de barışın ve Çözüm Süreci'nin devam etmesi için geldiğini belirterek,  "HDP şiddetle, silaha el vurduğu zaman o partide olmam' dedim. Ben şu anda  partinin bütün tavır ve davranışlarına bakıyorum, barışın yanında yer alıyor. O  nedenle bir değişiklik yok benim düşüncemde" dedi. 
 
Doğan, AA muhabirinin son günlerdeki terör olaylarına ilişkin  değerlendirmesini sorması üzerine, konu hakkında partisinin Eş Genel Başkanı  Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarda bulunduğu hatırlattı. 
 
Başka bir soru üzerine de HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın  terör örgütü PKK ile ilgili açıklamasının yanlış değerlendirildiğini savunan  Doğan, son günlerdeki gelişmelerle Çözüm Süreci'nin bertaraf edilmeye  çalışıldığını ileri sürdü. Doğan, "Süreci baltalayan her hareketin karşısındayım.  Vatandaşlara çağrım şu: Bu oyunu bozun, dik durun ve barışa sahip çıkın. Herkes  barışın yanında dursun ve asla provokasyonlara gelmesin. Asla savaşa itimat  etmeyin. Savaşa karşı safları sıklaştırmamız gerekir" ifadesini kullandı.

Doğan, terör örgütü PKK'nın polise ve askerlere yönelik saldırıların  hatırlatılması üzerine, hiçbir şiddeti tasvip etmediklerini vurguladı. 
 
 Bazı basın yayın organlarında geçmiş açıklamalarına atıfta  bulunularak, partisinden istifa edip etmeyeceğinin sorulduğunun anımsatılması  üzerine  Doğan, şunları söyledi: 
 
"Yine aynı şeyi söylüyorum, ben HDP'ye iki şey için geldim: Türkiye'de  barışın ve Çözüm Süreci'nin devam etmesi için geldim. Ona katkıda bulunmak için  geldim. 'HDP de şiddetle, silaha el vurduğu zaman o partide olmam' dedim. Ben şu  anda partinin bütün tavır ve davranışlarına bakıyorum, barışın yanında yer  alıyor. O nedenle bir değişiklik yok benim düşüncemde. Ben bir şey söylüyorsam 40  yıl sonra karşıma çıkacağını bilerek söylerim. Dün 'masa vardı', bugün 'yok'  demem yani. Bizim öyle bir yapımız yok. Şiddetin de yanında değilim asla. Bazı  gazeteler her gün bir milletvekilini alıyorlar, itibarsızlaştırma yapıyorlar,  insanlar için ama onların o kirli kalemleri bizim itibarımızı kırmaz."

2021928.jpg