İsrail ile Hamas anlaştı !

İsrail ile Hamas anlaştı !
Güncelleme:

İsrail ile Hamas arasında üç günlük insani ateşkes sağlanması konusunda anlaşıldı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve ABD Dışişleri Bakanı  John Kerry, İsrail ile Hamas arasında üç günlük insani ateşkes sağlanması  konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı. 
 
Ban ve Kerry, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, BM Temsilcisi ve  Özel Koordinatör Robert Serry'nin, taraflardan 3 günlük koşulsuz insani ateşkes  sağlanması konusunda garanti aldığı belirtildi. 
 
Ateşkesin 1 Ağustos'ta saat 08.00 itibarıyla yürürlüğe gireceği ve 72  saat süreceği kaydedilen açıklamada, bu süreçte tarafların askeri  hareketliliğinin duracağı kaydedildi. 
 
Açıklamada, ''Ateşkesin yürürlüğe gireceği zamana kadar tarafları  itidale çağırıyoruz. Ateşkes ile birlikte de taraflar verdiği sözleri tam olarak  yerine getirmeli'' değerlendirmesinde bulunularak, ateşkesin çatışmalarda mağdur  olan masum sivillere ulaşmada önemli olduğu vurgulandı. 
 
Ortak açıklamada, şunlar kaydedildi: 
 
''Bu süreçte Gazze'de yaşayan siviller, acil olan ihtiyaçlarının  karşılayacak, cenazelerin defnedilmesi, yaralıların tedavi edilmesi ve gıda  stoklamak gibi hayati ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Ayrıca su ve elektrik temin  eden tesislerin tamir edilmesi de bu süreçte devam edecek. 
 
İsrail ve Filistin tarafından heyetler, kalıcı bir ateşkese ulaşmak  amacıyla, Mısır'ın daveti üzerine Mısır hükümetiyle müzakerelere başlamak üzere  Kahire'ye gidecekler. Taraflar, bu müzakerelerde her türlü sorunu masaya  yatıracak.'' 
 
Ortak açıklamada, ateşkes kararına ulaşma sürecine katkısı olan tüm  bölgesel ülkelere de teşekkür edilerek, kalıcı barışın sağlanması için Mısır ve  tarafların desteklenmesi çağrısı yapıldı.