BEŞTEPE'DEKİ TARİHİ ZİRVE SONA ERDİ

BEŞTEPE'DEKİ TARİHİ ZİRVE SONA ERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan, CHP ve MHP lideri ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştü. Tarihi zirve 2 saat 40 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine yapılması kararlaştırılan Liderler Zirvesi Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda saat 14:00'te başladı. Tarihi toplantı 2 saat 40 dakika sürdü.

Külliye'ye ilk gelen isim Başbakan Binali Yıldırım oldu.

Ardından ise sırasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli külliyeye gelen isimler oldu.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yaşananların değerlendirildiği tarihi toplantı 2 saat 40 dakika sürdü.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ !

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen zirveye ilişkin yazılı açıklama yaptı.

LİDERLERE TEŞEKKÜR

Sayın Cumhurbaşkanımız, 15 Temmuz gecesi darbeye karşı demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğünden yana açık ve net bir duruş sergilemelerinden dolayı parti liderlerine teşekkür etmiş ve bu birlik ve beraberlik ruhunun her türlü sorunun üstesinden gelmek için en önemli güç kaynağımız olduğunu vurgulamıştır.

Siyasi görüş farklılıklarını bir kenara bırakarak meydanlara dökülen milletimizin ve verilen talimatları yerine getiren güvenlik güçlerimizin kahramanlıklarının hiçbir zaman unutulmayacağını ifade eden Sayın Cumhurbaşkanımız, Fethullahçı Terör Örgütü, PKK ve diğer güvenlik tehditlerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananlar hakkında da liderleri bilgilendirmişti.

BÜTÜN SİYASİ PARTİLERE İŞBİRLİĞİ

15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasının ve OHAL sürecinin titizlikle yürütüleceği ifade edilmiş ve bu konuda bütün siyasi partilerin işbirliği yapmasının önemi vurgulanmıştır. Ortak sorunlarımıza kalıcı çözümler üretmek için siyasi diyalog mekanizmalarının etkin bir şekilde kullanılması hususunda görüş birliğine varılmıştır.

CHP'DEN İLK AÇIKLAMA

CHP kaynakları, görüşmeye ilişkin, “Siyasetin normalleşmesi adına olumlu bir görüşme yapıldı. Bundan sonraki normalleşme adımlarını kolaylaştırılmasını sağlayacak bir görüşme oldu. Demokrasilerde uzlaşma önemli." değerlendirmesi geldi. 

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki zirvede, Taksim mitingi vesilesiyle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu tebrik ettiği öğrenildi.

MHP'DEN İLK AÇIKLAMA

Devlet Bahçeli, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin çıkışında "askeri itibarsızlaştırmamalı" dedi.

1_4202.jpg

[PAGE]

1_9932_1.jpg

[PAGE]

2_9610_1.jpg
 

[PAGE]



3_160_1.jpg
 

[PAGE]



1_5946.jpg