Ve Türkiye'nin yeni bankası resmen faaliyette

Ve Türkiye'nin yeni bankası resmen faaliyette

Ziraat Katılım Bankası resmen faaliyete geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eminönü`de Ziraat Katılım Bankası`nın açılış töreninde konuştu.

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları;

Türkiye'nin finans sektörüne farklı bir açılım sağlayan herkesi tebrik ediyorum. Ziraat Bankası 152 yıllı yaşıyla son dönemde en önemli dönüm noktasına şahitlik ediyoruz.

Meşaketli zamanda kurululan Ziraat Bankası Milli Bankacılığın ilk örneğini oluşturuyor. Bugün Ziraat Bankası sadece bir banka değil eş dost dostudur. Tarımı destekleme bankasıdır. 12 yıl öncesinin Türkiyesi adeta Ziraat Bankası'nın kuruluş yıllarının Türkiyesi gibiydi

12 yıl önce hergün bir bankasın batış haberini alıyorduk. Kamu bankalarının içi boşaltılmıştı. 2002 yılı sonunda Ziraat Bankasının zararı 16 milyar dolardı. 16 milyar lira zararla devraldığımız Ziraat Bankası bugün asli görevini yerine getiren bir banka

Bankamız Anadolu ve Trakya'nın her köşesinde Ortadoğu'dan balkanlara kadar geniş bir coğrafyada Türkiye'nin gücü olarak faaliyet gösteriyor. Bazıları gezi olaylarında ekonomiyi durdurma çabasına girdiler. Bilhassa Ziraat Bankasına olmadık iftiralar çamurlar attılar aynı şekilde Halk Banakası'na çamur attılar.

Bankamız bilançosunu büyütmek için ihtiyaç duyduğu kaynakların çeşitlendirilmesinde gelişme kaydetti. Bugün faizsiz bankacılık alanında hizmet verecke olan Ziraat Katılım Bankasının açılışını yapacağız. Bu katılım bankamız 6 ay süre gibi çok kısa sürede faaliyet gösterdi tebrik ediyorum. Ziraat Katılım Bankamızın örnek oluşturacağını düşünüyorum. Bankamız bu sektörün büyümesine katkı sağlayacaktır.

Katılım bankalarımız esnaf ve sanatkarlarımızın önüne yeni ufuklar açıyor.

 Ziraat Bankası bugün tarihi bir adım atıyor. Tabi bunu Vakıf ve Halk katılımında süratle takip etmesi gerekiyor. 3 kamu bankamız bu alanda faaliyete başlaması gerekiyor. Ziraat katılımın 6 ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirilmesinden ötürü teşekkür ediyorum.

Ülkemizde faiz konusunda hassasiyetleri olan vatandaşlarımız için katılım bankaları alternatifler sunuyor. İstanbul'un Finans alanında merkez olmalı. Biz bu fırsatı layıkıyla gerçekleştirmemiz gerekiyor. Çünkü yatırımcılar bölgemizde ciddi bir arayış içerisindeler.

BABACAN: 2015 SONUNA KADAR 20 ŞUBE

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Ziraat Katılım Bankası'nın açılış töreninde yaptığı açıklamada, Ziraat Katılım Bankası için 2015 sonuna kadar 20 şube, 2018 sonuna kadar 170 şube ve 2,200 personel hedefi koyduklarını söyledi.