Vekil abarttı, Meclis acımadı

Vekil abarttı, Meclis acımadı

Milletvekilleri SMS propagandasının sınırını aşınca Meclis vekillere borç çıkardı.

Milletvekilleri, SMS'li propagandanın dozunu kaçırdı! Vekillerin seçmenlere gönderdiği toplu mesajların ücreti, iletişim giderleri için belirlenen 2 maaş sınırını geçince Meclis Başkanlığı, vekillere borç çıkardı. Gönderilen borç yazısına itiraz eden vekiller, TBMM Başkanlığı'nın anlaştığı GSM operatörünün "Limitiniz daha var" diyerek kendilerini yanlış yönlendirdiğini savundu..

SINIR 27 BiN TL

Milletvekillerin telefon ve faks gibi iletişim giderleri, 2 maaş (27 bin TL) miktarına kadar Meclis Başkanlığı tarafından karşılanıyor. Bu iletişim giderlerine son düzenlemeyle toplu SMS'ler de eklendi.

TBMM Başkanlığı'nın bir GSM operatörüyle yaptığı anlaşma ile vekillere ücretsiz toplu mesaj olanağı sağlanmıştı.

SMS ÇILGINLIĞI

Vahdet gazetesinden Erol Metin'in haberine göre; Ancak çoğu milletvekilin, propaganda amaçlı seçmenlere gönderdiği toplu SMS'ler konusunda ipin ucunu kaçırdığı, belirlenen 27 bin liralık sınırın fazlasıyla aşıldığı ve bu durumun Meclis'te krize neden olduğu ortaya çıktı.  Vahdet'in edindiği bilgilere göre Meclis Başkanlığı, yollanan toplu SMS'ler nedeniyle iletişim giderleri için belirlenen 2 maaş sınırını aşan milletvekillerine borç yazısı gönderdi.

Çıkarılan borç miktarına itiraz eden milletvekilleri, anlaşma yapılan GSM operatörü yetkililerine SMS limitlerinin kalıp kalmadığını sorduklarında, kendilerine "Limitiniz daha var, SMS atabilirsiniz" denildiğini belirtti.

FATURAYA iTiRAZ ETTiLER

Yanlış bilgilendirildiklerini aktaran vekiller, söz konusu borç tutarını ödemeyeceklerini dile getirdi. Meclis yönetimi ise vekillerin itirazlarına karşılık olarak, "GSM operatörü ne kadar harcırah aldığınızı bilmez. Sizin bilmeniz gerekir" cevabını verdi.

‘MAAŞINDAN KESiLiR’

Vahdet'e bilgi veren bir TBMM görevlisi, milletvekillerinin iletişim giderleri için belirlenen 2 maaş sınırının yeni bir husus olmadığını, limit aşımında bunun ücretinin vekillerin maaşından kesildiğini belirtti. TBMM görevlisi, toplu SMS uygulamasının ise sonradan iletişim giderlerine dahil edildiğine işaret etti.

Vahdet