Volkan patladı: 30 ölü

Volkan patladı: 30 ölü
Güncelleme:

Aniden patlayan volkanın eteklerinde 30 işçinin cesedine ulaşıldı.

Japonya'nın gözde trekking bölgelerinden birinde aniden kül ve gaz püskürten volkanın eteklerinde, 30 kadar kişi cansız halde bulundu. Bölgede çok sayıda trekkingci için kayıp alarmı verildi.

Japonya ’da cumartesi günü patlayan volkanın çevresinde arama yapan kurtarma ekipleri 30 kadar “cansız” bedene ulaştı. Ölenlerin "kalp ve akciğer yetmezliğine bağlı olarak" hayatını yitirdiği belirtildi.

Japon yetkililer, ‘bilincini yitirmiş ve cansız’ halde bulunan kişilerin kimliklerini doktor raporu ve yakınların teşhisiyle durum kesinleşmeden açıklamıyor.

fft16_mf2456378.jpeg

Bir polis memuru ölenlerin sayısının 30’dan fazla olduğunu söyledi, ancak bilgi vermeye yetkili olmadığı için kimliğini açıklamadı.

Japonya’nın merkezindeki Ontake Yanaraağı cumartesi günü havaya yüksek miktarda gaz ve kül püskürttü. Bölgepopüler bir trekking bölgesi olduğundan volkan gaz ve kül püskürtmeye başladığında 250 kadar kişi, dağın eteklerinde kapana kısıldı. Japon Yangın ve Felaket Yönetimi Ajansı 45 kişinin kayıp olduğunu belirtti.

ASKERİ HELİKOPTERLER 7 KİŞİYİ KURTARDI, 250 KİŞİ KOŞARAK KAÇTI!

Askeri helikopterlerin bu sabah dağın eteklerinden yedi kişiyi kurtardığı belirtildi.

Japonya'nın Honşu adasında Nagano ve Gifu vilayetlerinin sınırında yer alan, 3 bin 67 metre yüksekliğindeki Ontake yanardağı, dün büyük bir gürültüyle patlamış ve kül püskürtmeye başlamıştı.

Japon Meteoroloji Dairesi, Ontake yanardağı için alarm seviyesinin üçe yükseltildiğini açıklamış ve yanardağdan uzak durulması uyarısında bulunmuştu. İlk haberlerde dağın eteklerinde mahsur kaldığı açıklanan 250 kişinin büyük bölümü yürüyerek aşağı inmeyi başarmıştı.