Volkswagen tarih verdi ! Tüm otomobiller..

Volkswagen tarih verdi ! Tüm otomobiller..

Volkswagen'in CEO'su Müller, tüm Volkswagen otomobillerin onarılma işleminin 2016 yılının sonunda tamamlanacağını söyledi.

Volkswagen'in CEO'su Matthias Müller emisyon hilesi yapılan otomobillerin Ocak ayında servislere çağrılarak düzeltileceğini, tüm araçların onarılma işleminin 2016 yılının sonunda tamamlanacağını bildirdi.

Volkswagen CEO'su Matthias Müller, şirketin emisyon krizinden etkilenen araçlarının geri çağrılmasını Ocak ayında başlatmayı ve önümüzdeki yılın sonu itibariyle gerekli düzeltmeleri bitirmeyi planladıklarını söyledi.Frankfurter Allgemeine Zeitung'a (FAZ) konuşan Müller, "Eğer her şey planlar doğrultusunda giderse geri çağırmaları Ocak ayında başlatabiliriz. Bütün otomobillerin 2016 yılı sonu itibariyle düzeltilmiş olması gerekiyor" dedi.

YANLIZCA BİRKAÇ İŞÇİ BİLİYORDU

ABD piyasası için ise sözcülerden birisi öncelikle ABD Çevre Koruma Kurumu ile ne tür düzeltmelerin yapılması gerektiği konusunda anlaşmaya varılması gerektiğini söylerken, bunun için herhangi bir zaman aralığı vermedi.Müller FAZ'a yaptığı açıklamada, şirketin hem hisselerine hem de güvenilirliğine büyük darbe vuran emisyon skandalını yalnızca birkaç işçinin bildiğini söyleyerek, kendisinden önceki CEO Martin Winterkorn'un bundan haberi olduğu iddialarını reddetti.Müller şirketin biraz daha ufalarak daha az merkezi hale gelmesi gerektiğini belirterek, Volkswagen'in yeniden ayakları üzerinde durabilmesi için bir "devrimden" ziyade "evrimin" gerekli olduğunu söyledi.