Vural'dan Başbakan'a kritik MİT TIR'ı sorusu

Vural'dan Başbakan'a kritik MİT TIR'ı sorusu

MHP'li Oktay Vural: Bu TIR'lar Bayırbucak Türkmenleri'ne gidiyorsa neden Yayla Dağı'ndan gitmiyordu? El Nusra'da ne işi vardı" dedi.

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın Adana'da durdurulan MİT'e ait olan silah yüklü TIR'ların, Bayırbucak Türkmenleri'ne gönderildiği yönündeki açıklamasını hatırlatarak, “Bu TIR'lar Bayırbucak Türkmenleri'ne gidiyorsa neden Yayla Dağı'ndan gitmiyordu? El Nusra'da ne işi vardı" dedi.

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, seçim ofisinde düzenlediği basın toplantısında, MİT'e ait TIR'ların içinde Suriye'ye götürülen silahları hatırlatarak, şu soruları sordu:

“Seçimi kaybedeceklerini anlayınca, paçaları tutuşunca, bunlarda yalan, riya bitmiyor. Yalanlarına MİT TIR'ları üzerinden devam ediyorlar. Hani o TIR'larda sadece insani yardım malzemesi vardı? Madem malzeme vardı neden millete yardımları göstermediniz? Bu TIR'larda olan silahlar şimdi İŞID'in PKK, PYD'nin elinde mi? Hangi Müslümanın kanını döküyor bu TIR'lar? Bu kirli kanlı siyasete Bayırbucak Türkmenleri'nin ızdırabını bulaştırdı. İnsani yardımın devlet sırrı olur mu? Neden gizleme gereği duyuyorsunuz? O işin içinde yalan varsa saklanır. Buradan sana sesleniyorum. Bayırbucak Türkmenleri diyerek bu TIR'larla ilgili üstünü örtmek istediğin konuyla ilgili sesleniyorum. Özgür Suriye Ordusu'na, peşmergeye silah gitmesine izin verdin mi vermedin mi? Suriye Türkmenleri İŞID ve PKK'nın kıskacı altında. Özgür Suriye Ordusu'na gidiyormuş. El Nusra'yı, PKK, PYD'yi kim destekledi? Milletimiz bunları bilmek istiyor. Bu TIR'lar Bayırbucak Türkmenleri'ne gidiyorsa neden Yayla Dağı'ndan gitmiyordu? El Nusra'da ne işi vardı?"

“EY DAVUTOĞLU ÖZÜR DİLE"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun “2011 yılında MHP'li Ulaştırma Bakanı'nın önüme hızlı treni getiriyorlar. Bunu biz değil torunlarımız da göremez' demiş"sözlerini anımsatarak, dönemin bakanının kendisi olduğunu böyle bir söz söylemediği gibi Ankara- İstanbul hızlı tren projesinin ihalesinin MHP döneminde yapıldığını söyledi Vural, şöyle konuştu:

“Başbakan Davutoğlu sana meydan okuyorum. Ey Davutoğlu miting meydanlarında yalan siyasetini ışık hızında sürdürmeye devam ediyorsun. Davutoğlu, kulağını iyi aç ve dinle. Senin adın sanın yokken biz bu projeyi başlatmıştık. Bu projenin ihalesini yaparken kredisini çözerken sen Beykent Üniversitesi'nde hızlı yoldan profesör olmaya çalışıyor, stratejik derinliklerde cebelleştiyordun. Ankara- İstanbul hızlı tren projesinin başlangıcı, MHP dönemindedir, ihalesi o dönem yapılmıştır. Kredisi bulunmuş, projedir. Aksini ispat et ben gerekeni yapacağım. Eğer hızlı tren ihalesi MHP döneminde yapılmışsa, seni istifaya değil, millete yalan söylediğini için özür dilemeye çağırıyorum. Milleti aldatmak yalan söylemek insani ve dini ölçülere sığmaz. Marmaray ve Ankara- İstanbul hızlı treni MHP'nin damgasını vurduğu projelerdir."

“BABİL KULESİ YIKILIYOR"

MHP İzmir Milletvekili Vural, gazetecilerin twitter fenomeni Fuat Avni'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla seçim öncesinde aralarında yüksek yargı ve emniyet mensupları ile gazetecilerin de gözaltına alınacağı yönündeki paylaşımını şu sözlerle değerlendirdi:

“Babil kulesi yıkılıyor. Babil Kulesi'ni korumak için herkesi susturmak, gözleri kapatmak, kulakları duymaz hale getirmek isteyen bir anlayışla karşı karşıyayız. Bozkurt işareti yapanları bile gözaltına alanlar, yarın da trafik işareti yapanları tutuklayabilirler. Yıkılmakta olan Babil Kulesi'ni kurtaramayacaksınız. Milletin gözü önünde hesap vereceksiniz."
 

Etiketler oktay vural MHP