Walt Disney, Twitter'ı satın alabilir

Walt Disney, Twitter'ı satın alabilir
Güncelleme:

Twitter'ı Salesforce, Verizon, Microsoft ve Google'dan sonra şimdi de Walt Disney'in alacağı iddia ediliyor.

Dünyanın en büyük medya şirketleri arasında yer alan Walt Disney, Twitter'ı satın alabilir.

ABD'nin ve dünyanın en büyük medya kuruluşlarından Walt Disney'in Twitter'ı satın almak için teklif yapacağı iddia ediliyor.

Son günlerde Twitter'ın satılacağına dair söylentiler artıyor. Geçtiğimiz günlerde Google'ın Twitter'ı satın alacağına yönelik duyumlar almıştık. Salesforce, Verizon ve Microsoft'un da aynı niyette olduğu biliniyor.

Bu listenin içine şimdi de Walt Disney katıldı. Disney birçok kişinin aklında animasyon şirketi olarak kaldı fakat şirketin sahip olduğu medya kuruluşlarına baktığımızda, Twitter'ı satın alması oldukça mantıklı gibi görünüyor. Zira Disney'in bünyesinde ABC ve ESPN gibi dünyaca ünlü TV kanalları bulunuyor ve dünyanın en büyük medya şirketleri arasında yer alıyor.

Diğer taraftan Twitter'ın kurucusu ve CEO'su Jack Dorsey'in aynı zamanda Walt Disney'in yönetim kurulunda olduğunu düşünürsek, anlaşma ihtimalinin diğerlerine göre çok daha fazla olduğunu söyleyebiliriz.

Twitter'ın satılma iddialarından sonra NYSE'de (New York Menkul Kıymetler Borsası) şirket hisselerinin müthiş bir şekilde arttığı görülüyor.

Twitter'ın satışı gerçekleşsin veya gerçekleşmesin, bu sürecin şirkete pozitif etki yaptığını söyleyebiliriz. Yukarıdaki grafikte de gördüğümüz üzere son 5 gün içinde Twitter'ın hisselerinde müthiş bir artış söz konusu. Özellikle Google'ın satın alacağı iddiaları üzerine NYSE'de (New York Borsası) Twitter'ın hisseleri yaklaşık 5 puanlık bir artış gösterdi.

Google, Twitter’ı satın mı alıyor?

CNBC'den David Faber'in haberine göre Twitter'in satış anlaşmasına bir adım daha yaklaştığı ifade edildi. Bu yönde haberlerin basına yansıması sonrası şirketin ABD borsasındaki hisseleri bir ara yüzde 23'ün üzerinde yükseldi. Sosyal medya devi ilgilenen şirketler arasında Google ve Salesforce gibi şirketler yer alıyor. Haberde sosyal medya deviyle ilgilenen birçok şirketin olduğu fakat en önemli rakipleri Google'nin ciddi olarak bu satın almayla ilgilendiği ifade edildi. Satın anlaşması konusunda çalışmaların devam ettiğinin belirtildiği haberde bu sürecin tamamlanmasının yılsonuna kadar sürebileceğinin tahmin edildiği sözlerine yer verildi. Twitter yönetimine yakın olan isimlerin ifadelerine göre satış konusunda istekli olunduğu fakat uygun zaman geldiğinde satış işlemine izin verileceği öğrenildi. Söz konusu şirketlerin henüz satın alma konusunda bir yorumu bulunmuyor.Google+ yerine TwitterDünyanın en değerli şirketlerinden biri olan Google, Facebook ve Twitter gibi rakiplerini geçmek için bugüne kadar Orkut, Google+ gibi birkaç proje denemiş fakat istediği başarıyı elde edememişti. Google'ın bu satın alma ile Google+ platformunu kapatıp yerine Twitter'i kullanabileceği yorumu yapılıyor. Nisan ayında Twitter'in değerinin 25 milyar dolar olduğu söylenmişti. Son haberler sonrası 22 doları geçen hisse fiyatı sonrası şirketin borsa değeri 15 milyar dolara yaklaştı. Twitter 2016 yılında sadece mobil alanda 1.7 milyar dolar gelir elde ederken 2017 de bu rakamın 2.3 milyar dolara çıkacağı tahmin ediliyor. Haliyle bu gelir, büyük şirketlerin iştahını kabartıyor.