WhatsApp'tan milyonlarca kullanıcısına son uyarı !

WhatsApp'tan milyonlarca kullanıcısına son uyarı !
Güncelleme:

Dünya geneline en çok kullanılan mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp kullanıcılarını uyardı.

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, artık iyice eskiyen akıllı telefonunuzu yeni yılda bir yenisiyle değiştirmeniz için oldukça geçerli bir sebep sunmaya hazırlanıyor. Zira kullandığınız cihaz Android 2.3 Gingerbread, Windows Phone 7 ya da iOS 6'dan daha eski versiyonlardan biriyle çalışıyorsa ve WhatsApp'tan vazgeçemeyecek gibiyseniz büyük bir ihtimalle mevcut telefonunuzdan vazgeçmek durumunda kalacaksınız.


WhatsApp aslında bunun ilk işaretlerini 2016'nın başlarında yaptığı bir duyuruyla vermişti. Firma söz konusu duyuruda "insanların büyük çoğunlukla kullandığı mobil platformlar üzerindeki kendi çabalarına odaklanabilmek için" eski işletim sistemleriyle çalışan telefonlarda bu hizmeti devredışı bırakmanın kıyısında olduğunu belirtmişti. Yetkililer bu sayede uygulamanın gelecekte genişletmeye ihtiyaç duyacakları yetenekleri için de bir yol açılacağını ifade etmişti.
 
Öyle görünüyor ki bu ilk açıklamada da olduğu gibi firma eski Android, Windows ve iOS cihazlarına yönelik desteği kesmek için bu yılın sonuna kadar bekleyecek. Diğer yandan eski BlackBerry ve Nokia cihazları için bu tarihin 30 Haziran 2017'ye çekildiği belirtiliyor.