Yaban Hayatına Yabani Meyve Desteği

Yaban Hayatına Yabani Meyve Desteği

Yaban hayvanlarının doğal yaşam alanlarının korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesini sağlamak amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Ardahan Şube...

Yaban hayvanlarının doğal yaşam alanlarının korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesini sağlamak amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Ardahan Şube Müdürlüğü tarafından 470 adet yabani meyve fidanı dikimi Posof yaban hayatı geliştirme sahasında gerçekleştirildi.

Ağaç dikimine, Posof Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, Ardahan Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel Şimşek, kurum müdürleri ve öğrenciler ile ağaç dikimi görevlileri katıldı.

Posof Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, yaptığı konuşmada, gerçekleştirilen çalışmanın doğal hayat açısından çok önemli olduğunu aktararak, "Posof ilçemiz yaban hayatı geliştirme ve doğal hayatı bölgesi. Bugün burada doğa zenginliğini daha da geliştirmek ve çeşitlendirmek için hep birlikte bu dikimi gerçekleştireceğiz. Buradaki amaç Posof ilçemizdeki yaban hayatı geliştirme sahasını daha da geliştirerek yabani hayvanların insanlarla etkileşimini olabildiğince aza indirebilmek. Çünkü doğadaki tahribat sonucu birçok yabani hayvanın yaşam alanı gitgide daralmakta ve bunlarda zaman zaman bizim bölgemizde olmasa da bazı bölgelerde istenmeyen sonuçlar doğurmaktadır. Yabani hayvanların insanlara saldırması, insanların mahsullerine zarar vermesi gibi olumsuzluklar oluyor. Bu olumsuzlukları minimuma indirebilmek ve yabani hayatı, doğal hayatı çeşitlendirebilmek için bu çalışmayı Orman ve su işleri il müdürlüğümüz başlatmış bulunmaktadır. İnşallah bu çalışmaların arkası gelecektir." Dedi.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel Şimşek, yaptığı açıklamada, yaban hayvanların doğal ortamlarında yaşamalarını sürdürmeleri için meyve fidanlarını toprakla buluşturacaklarını söyleyerek, "Orman içi alanlardaki yaban hayatının köylerimizdeki meyveye ve insanlara zarar vermemesi için ormanlık alanları içerisine yabani meyve türlerini dikerek yabani hayvanlarımızı ormanların içerisinde tutmayı amaçlıyoruz. Bugün burada ceviz, dut, kuşburnu, kiraz, ahlat ve berberis dediğimiz türlerden orman için alanlara dikeceğiz. Ekiplerimizle orman içi alanlarda dağınık ve mesafeli yerlere dikeceğiz." dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar fidanları toprakla buluşturdu.