Yabancı Plakalı Araçlar Mercek Altında

Yabancı Plakalı Araçlar Mercek Altında

Kahramanmaraş’a yaz tatilini geçirmek için gelen gurbetçiler ile Suriyeli sığınmacıların kullandıkları yabancı plakalı araçlar sıkı denetime tabi tutulacak.

- Kahramanmaraş’a yaz tatilini geçirmek için gelen gurbetçiler ile Suriyeli sığınmacıların kullandıkları yabancı plakalı araçlar sıkı denetime tabi tutulacak.

Kahramanmaraş Valiliği’nden yapılan açıklamada, ülkemize tatilini geçirmek üzere gelen ve Suriyeli sığınmacıların kullandıkları yabancı plakalı araçların trafik ve emniyet bakımından denetimlerinin sağlanması, bu araçların ve sürücülerinin üzerinde denetimleri artırmak, sürücülerinin ihlal ettikleri trafik kurallarının karşılığı olan idari yaptırımların uygulanmasını sağlamak ve olası kazaların önüne geçebilmek amacıyla emniyet müdürlüğünce tüm yabancı plakalı araçlar üzerindeki denetimin daha sıkı yapılacağı belirtildi.

Açıklamada daha sonra şunlara yer verildi:

"Denetimler kapsamında araca ait trafik ve tescil belgesinin aslı ile tercümesinin olup olmadığı, Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortalarının olup olmadığı kontrol edilecek, eksik evrak olması halinde araçlar trafikten men edilecektir. Ayrıca, aracı sevk ve idare eden sürücünün araç sahibi veya vekili, eşi ve usul (ana, baba, dede) ya da füruu (çocuk ve torunlar) olup olmadığının kontrol edilecek, bunların dışında başka birisinin aracı kullandığı tespit edilirse araç trafikten men edilecektir.

Sürücülerin kontrolü esnasında ise, araç sürücüsünün tercüme edilmiş sürücü belgesinin kontrolü yapılacak, belgelerin olmaması halinde araç trafikten men edilecek, ayrıca Pasaportları ile Çiftli Yabancı Kimlik Tanıtma Kartları kontrol edilecektir. Bu araç sürücülerine Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddelerini ihlal etmeleri halinde cezai işlem uygulanacak, park halinde olan Suriye plakalı araç sahibinin idari yaptırımın uygulandığı yere gelmemesi halinde aracı güvenlik amacıyla trafikten men edilecek.

Trafik ekipleri özellikle Suriyeli vatandaşların kullanmış olduğu araçların trafik güvenliğini etkileyecek her türlü olumsuz davranışlarına müdahale ederek, diğer araç sürücülerinin de can ve mal güvenliğinin korunması sağlanacak."