Yağmur geri dönüyor

Yağmur geri dönüyor

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre tüm yurtta soğuk havanın etkili olacağı bildirildi.

İstanbul'da yarından itibaren soğuk ve yağış var (İstanbul'da hava nasıl olacak)

İstanbul'da soğuk ve yağışlı havanın, cuma gününe kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kentte yarın sabah saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen yağışlı ve soğuk hava etkili olacak.

Hava sıcaklığının yarın, çarşamba ve perşembe, gündüz en yüksek 13, gece en düşük 7 derece olması bekleniyor.

Yağışlı ve soğuk hava sisteminin cuma günü bölgeyi terk edeceği, sıcaklığın da hafta sonundan itibaren 18 dereceye kadar yükseleceği tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

Rüzgar, bugün ve yarın, kuzeydoğu yönünden kuvvetli esecek.

DOĞU İLLERİ İÇİN DE UYARI

Türkiye'nin Doğu kesimleri için çok kuvvetli ve şiddetli yağış uyarısında bulunuldu.
     
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Doğu kesimlerdeki yağışların bugün ve yarın, Sivas'ın doğu ilçeleri, Erzincan, Tunceli, Erzurum'un kuzeyi, Kars, Ardahan, Rize, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.
     
Ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
     
Öte yandan, bugün ve yarın, Doğu Anadolu'nun doğusunda, rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
     
Yarın, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor. Kuvvetli güneyli rüzgar ve toz taşınımının meydana getirebileceği soba zehirlenmeleri, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.