Yahoo Google'a çalım attı !

Yahoo Google'a çalım attı !
Güncelleme:

İnternet arama motoru Yahoo, en büyük rakibi Google’ın ayağını kaydırdı.

Mozilla Firefox'taki bu hizmeti daha önce Google sağlıyordu. Yapılan anlaşma çerçevesinde ABD’deki Mozilla Firefox kullanıcılarının ağ tarayıcılarının arama motoru kısmında Yahoo yer alacak.

Eski Google yöneticisi ve Yahoo’nun CEO’su Marissa Mayer, şirketin 1 ay içerisinde Firefox kullanıcıları için temiz ve modern bir arama motorunu hizmete sunacaklarını ve bu yeni sistemin önümüzdeki yıl kendi sitelerinde de yer alacağını duyurdu.

Çarşamba günü kamuoyuna duyurulan anlaşma kapsamında Google ile yaklaşık 10 yıldır süren anlaşmasını sonlandıran Firefox, Yahoo ile sadece ABD’yi kapsayan 5 yıllık bir ortaklık kurulduğunu duyurdu.

Arama motorunu yeniden dizayn edeceğini açıklayan Yahoo’nun bu kapsamda ilk olarak aramalarda çıkan sonuçların işlenmesini ve görüntülenme yapısını değiştirmesi bekleniyor.

Ağ tarayıcıları arasında Google’ın servisi Crome’un arkasında kalan Mozilla Firefox, buna rağmen her yıl yaklaşık 100 milyon kullanıcıya hizmet veriyor. Yahoo’un Firefox ile yaptığı anlaşmanın ardından internet reklam pastasındaki payını hatırı sayılır bir düzeyde artırması bekleniyor.