Yakıt tasarrufu yapmak isteyenler dikkat !

Yakıt tasarrufu yapmak isteyenler dikkat !

İşte uzmanlardan yakıt tasarrufu yapmanın püf noktaları...

Otomobil üreticilerinin her güncel modelde düşürmeye çalıştığı yakıt tüketimini siz kendi otomobilinizde nasıl minimuma indirebilirsiniz? Sizin için araştırdık ve hazırladık.

1) Hız Limitleme

Aracın hızı arttıkça yakıt tüketimi de artar. Aracınızı hız limitlerine uygun olarak sabit hızlarda kullanmak size yakıt tasarufu sağlayacaktır.

2) Sakin Kullanım

Ani hızlanmalardan kaçının, bunun yerine yavaş yavaş hızlanmanın yakıt tüketimine etkisi ani hızlanmadan çok daha azdır. Ani ve hızlı menavralar agresif sürüş karakterine aittir ve bu hareketlerden kaçınmak size yakıt tasarrufu olarak geri döner.

3) Büyük Viteste Kullanım

Aracınız belirli bir hızda mümkün olan en yüksek viteste kullanmak yakıt tüketiminizi, düşük vites ve yüksek devirli kullanımdan daha düşük tutmanıza yardımcı olur.

4) Klima Kullanımı

Klima motora ekstra bir yüktür, gereksiz klima kullanımı yakıt tüketiminizi arttırır.

5) Motor Çalışırken Beklemeyin

Yirmi beş saniyenin üzerinde yapmış olduğunuz her bekleme yakıt tasarrufunuzu arttırır. Bu durumlarda aracınız çalışır halde beklemek yerine, aracınızı durdurun.

6) Gereksiz Yükler Taşımayın

Fiziksel olarak aracınız ne kadar ağır ise hareket etmesi de o kadar zor olur. Ekstra her 50 kilogram yük için yakıt tüketiminiz yaklaşık yüzde 1 artar.

7) Açık Camlar

Aracınızın camlarının açık olması aracın aerodinamik yapısını bozarak daha fazla yakıt tüketmenizi sağlar.

8) Doğru Lastik Havaları

Düşük havalı lastiklerin yuvarlanması için daha fazla enerji gerekir. Doğru şişirme yüzde 5'e varan yakıt tasarrufu sağlayabilir.

9) Periyodik Bakım

Kirlenmiş hava filtresi ve yakıt filtresi, özelliğini yitirmiş yağ, aracınızın yakıt tasarrufunu olumsuz yönde etkileyen birer nedendir. Bu yüzden zamanında ve doğru bakım size tasarruf olarak geri dönecektir.

10) Doğru Lastik Seçimi

Yakıt tasarrufu teknolojisine sahip lastikler, düşük yuvarlanma direnciyle daha az tüketmeye yardımcı olur. Araca uygun olmayan ebat ve tipte lastik kullanmak tüketimi ciddi miktarda arttırır.