Yakup Köse tahliye oldu !

Yakup Köse tahliye oldu !

Yakup Köse, Abdullah Özbek'in vermiş olduğu mahsub dilekçesinin kabul edilmesi neticesinde tahliye oldu.

Gazeteci Yakup Köse, Kökler Derneği Hukuk Birimi'nden avukat Abdullah Özbek'in vermiş olduğu mahsub dilekçesinin kabul edilmesi neticesinde tahliye oldu. Köse'yi Silivri cezaevinde sevenleri karşıladı.

 

28 Şubat darbe döneminde işkenceli sorgular ardından 14 yaşında zindana atılıp idama mahkûm edilen Yakup Köse, 8 yıl süren zindan hayatının ardından tahliye olmuştu. Geçen ay paralel yapının polisleri tarafından kumpasla yeniden tutuklanmıştı.

YAKUP KÖSE KİMDİR?

28 Şubat döneminde daha 14 yaşındayken katıldığı bir eylemden dolayı tutuklanmış ve 10 yıl hapis yatmıştı. Köse, Bir Çocuğun Gözünden 28 Şubat - Cezaevi Notları kitabının da yazarı.

Kamuoyu, Yakup Köse'yi 28 Şubat döneminde tanıdı. Daha 14 yaşında, imam hatip lisesinde ortaokul öğrencisiyken, 1996'da katıldığı bir eylemden sonra tutuklanarak cezaevine konuldu. İBDA-C üyesi olduğu iddiasıyla 18 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yaklaşık 10 yıl hapis cezası yattıktan tahliye oldu. Ancak cezaevindeyken, yapılan "Noel Baba" operasyonu sırasında, görevlilere direndiği iddiasıyla yeniden yargılandı. Aldığı 7 yıl hapis cezası geçtiğimiz yıl aralık ayında Yargıtay tarafından onandı. Yargıtay'ın onama kararından sonra Köse hattında yakalama kararı çıkarıldı.

Etiketler yakup köse