Yalçın Akdoğan: ''Polis bu ülkeyi demokratik yaptı''

Yalçın Akdoğan: ''Polis bu ülkeyi demokratik yaptı''

Başbakan Erdoğan’ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Emniyet teşkilatının yürüttüğü uygulamalar ile Türkiye’nin demokratikleştiğini söyledi

Başbakan Erdoğan’ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, bir televizyon kanalında Taraf’ın yayımladığı Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararları ve fişlemeler hakkında konuştu.

Akdoğan, “MGK, Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) gibi toplantılarda biz sıkıntı yaşıyorduk. İşte şurada bir başörtülü, imam hatipli öğrenci var gibi. Tüm bunlarla biz sıkıştırılıyorduk. Biz bunları suçlayan değil, bunların mücadelesini veren, savunan, sorunu ortadan kaldıran tarafız” dedi.

AKP’nın “irtica tehdidi” olarak konumlandırıldığını söyleyen Akdoğan, şöyle devam etti:

“AK Parti, irtica tehdidi olarak kendisi konumlandırılmış. Kendisi ile ilgili kapatma davası açılmış. Yani bu iddiaların hepsi AK Parti’ye yöneltilmiş. AK Parti burada hem kendi varlığını korumaya hem de bütün bu toplum kesimlerinin varlığını korumaya geliştirmeye adamış. Gövdesini siper etmiş. Bir mağduriyet varsa AK Parti’dir. Bu sorun gündemden düşmüş, cemaatler rahat etmiş. İç tehdit algısı değiştirilmiştir.

Gövdesini siper eden AK Parti, genel rahatlama sağlayan AK Parti. Burada birilerinin AK Parti’yi farklı bir yerde konumlandırılması büyük haksızlık. Seçimler öncesinde AK Parti’ye yönelik bu gibi karalamalar olabileceğini biliyorduk.”