Yandaş medya Yarbayın feryadını görmedi

Yandaş medya Yarbayın feryadını görmedi

Şehit yüzbaşının cenazesinde isyan eden Jandarma Yarbay Mehmet Alkan'ın gündeme bomba gibi düşen sözleri Anadolu Ajansı dahil birçok gazetede yer almadı.

Şırnak'ta şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan'ın dünkü cenazesinde ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan'ın "Şu güne kadar 'çözüm' diyenler neden şimdi 'sonuna kadar savaş' diyor" isyanı gündeme damga vurdu. Ancak devletin resmi haber ajansı Anadolu Ajansı, yarbayın isyanına yer vermedi. Bugün piyasaya çıkan bazı gazetelerin okurları da Yarbay Alkan’ın sözlerini okuyamadı.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki Ayvalık Jandarma Karakolu'na cuma gecesi roketatar ve otomatik silahlarla saldıran PKK'lı teröristlerle kahramanca çatışıp şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan, memleketi Osmaniye'de 15 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine üniformasıyla katılan şehidin abisi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan,  şehit kardeşine “Ali’m” diye seslendi ve şapkasını çıkarıp bağırarak, “Buradaki vatan evladı daha 32 yaşında. Vatanına, sevdiklerine doyamadı. Bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor. Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip 'Şehit olmak istiyorum' diye bir şey yok” diye feryat etti.

ANADOLU AJANSI BÖYLE DUYURDU

Yarbayın feryadı dün devletin resmi ajansı AA'nın (Anadolu Ajansı) haber metninde yer almadı.  AA'nın haber metninde şu ifadeler yer alıyordu:
''Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki Ayvalık Jandarma Karakoluna düzenlenen terör saldırısında şehit olan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan, Osmaniye'de defnedildi. Şehit Alkan'ın naaşı, Osmaniye Devlet Hastanesi morgundan yakınları tarafından alınarak, Fatih Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Helallik alınması ve okunan duanın ardından Alkan'ın cenazesi, törenin düzenleneceği Envar-ül Hamit Camisi'ne taşındı. Törene katılan protokol üyeleri ve askeri yetkililer, şehidin babası Hasan, ağabeyleri Jandarma Yarbay Mehmet Alkan ile Astsubay Başçavuş Mustafa Alkan'a taziye dileklerini iletti. Şehidin ağabeyi Jandarma Yarbay Alkan, törene üniformasıyla katıldı. Şehidin babası ve ağabeyleri, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi, İl Müftüsü Ramazan Çortul'un kıldırdığı namazın ardından Asri Mezarlık'taki Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.''

Yandaş medya Yarbayın feryadını görmedi - Resim : 1

O FERYADI HİÇ DUYMADILAR

Şehidin abisinin feryadı bugün bazı gazetelerin ilk sayfalarında hiç yer almadı. Sabah, Türkiye, Güneş, Akit, Milat, Yeni Şafak, Star, Takvim, Akşam gazetelerindeki haberlerde şehidin yarbay abisinin feryadı hiç yoktu.
Sabah, Türkiye, Güneş, Akit, Milat gazetelerinin birinci sayfalarında şehit yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze töreni  ile ilgili haber hiç yer almadı. 
Yeni Şafak, Star, Takvim, Akşam gazetelerinde ise şehit ile ilgili haber 'Osmaniye şehidini uğurladı' şeklinde verilirken, detayında şehidin yarbay abisinin feryadına yer verilmedi.