Yaralı tayı çöpe attılar !

Yaralı tayı çöpe attılar !

Osmaniye'de bir çöplükte ön ayağı yaralı olan 1 aylık tay bulundu.

Osmaniye’nin Toprakkale İlçesi’nde 1 aylık olduğu tahmin edilen yaralı tay çöplükte bulundu. Mahalleye gelen Osmaniye Belediyesi Veteriner Hekimi Ali Laçinbala, sol ön ayağından yaralı olan tayı kendisine ait otomobilin arka koltuğuna yatırıp belediyenin Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürdü.

Toprakkale İlçesi’nin Tepe Mahallesi sakinlerinden Cezmi Türkeş Kocalar, çöp konteynerinin yanına bırakılmış yaralı bir tay buldu. Kocalar, yaralı tay için Tüysüz Beldesi’ndeki serbest Veteriner Hekim Bünyamin Akın’a haber verdi. Bunun üzerine Bünyamin Akın, haber verdiği Osmaniye Belediyesi Veterineri Hekimi Ali Laçinbala ile birlikte çöplüğe geldi. Bu sırada çocuklar biberonla taya sus verirken, veteriner hekimlerin yaptığı ilk muayenede tayın sol ön ayağında açık yara olduğu belirlendi ve açlık nedeniyle de çok zayıfladığı görüldü.

OTOMOBİLİN ARKA KOLTUĞUNDA GÖTÜRDÜ

Laçinbala, ilk olarak tayın yaralı ayağına pansuman yaptıktan sonra vitamin takviyesinde bulundu. Daha sonra yaralı ayağı saran Laçinbala, tayı kucaklayarak kendisine ait otomobile taşıdı. Otomobilin arka koltuğuna yatırılan tay, Osmaniye Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü.

YARALI TAYI ÇÖPE ATTILAR - FOTO GALERİ

Yaralı tayı görünce hemen yetkililere haber verdiklerini, su ve süt vererek beslemesini yaptıklarını belirten Cezmi Türkeş Kocalar, "Ben de hayvancılıkla uğraşıyorum hatta ilk gördüğümüzde eşim ’Eve alalım’ dedi. Ama ayağı kırık olduğu için bizim bir şey yapamayacağımızı düşünerek veteriner hekimlere haber verdik" dedi.

EMİN ELLERDE

Yaralı tayın tedavisine bakımevinde devam edilerek antibiyotik ve ağrı kesici ilaç verilirken, Laçinbala tayın sağlık durumuyla ilgili şunları söyledi:

"Bir aylık olduğu tahmin edilen dişi tayın sol ön bacağında enfeksiyona bağlı bir iltihaplanma şekillenmiş. Muhtemel sinirlerde de tahribatlar var. Belediye Başkanımız Kadir Kara’da durumdan haberdar ve kendisi ilk müdahalenin ardından gerekiyorsa Hatay Veteriner Fakültesi’ne götürülmesi talimatını verdi. Açlıktan dolayı çok zayıflamış olan bu canlımızın sol ön bacaktaki açık yarayı temizledik. Arka bacağındaki eklem yerinde de tespit ettiğimiz şişliğe de gerekli müdahaleyi yaptık. Şu anda yavru atımızın tedavisi sürüyor ve artık emin ellerde."