Yaralının imdadına yetişti

Yaralının imdadına yetişti

Bodrum'da trafik kazası geçirip dili boğazına kaçan motosikletli kuryenin imdadına acil tıp teknisyeni yetişti.

Bodrum’da, bir otomobile arkadan çarpan ve kalbi duran, dili de nefes borusunu tıkayan motosikletli kurye 29 yaşındaki Kutlay Duran, tesadüfen oradan geçen bir acil tıp teknisyeninin müdahelesi sonucu hayata döndürülerek, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Otomobili kullanan 29 yaşındaki Nurcan Eren, uzun süre kaza şokundan kurtulamadı.

Bir kargo şirketinde motosikletli kurye olarak çalışan Kutlay Duran yönetimindeki motosiklet, dün saat 17.30 sıralarında, Gümbet Kavşağı’nda dönüş için manevra yapan Nurcan Eren yönetimindeki Otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle fırlayan motosiklet sürücüsü afsalta düştü. Düşme anında kaskı başından fırlayan Duran, yaralandı. Çevredekiler telefonla ambulans isterken, bu sırada yoldan geçen özel bir şirkette görevli acil tıp teknisyeni 35 yaşındaki Kamil Çetin dili nefes borusunu tıkadığı ve kalbiDuran Duran’a ilk müdahaleyi yaptı. Çetin, dilini kurtarıp, tekrar nefes almasını sağladığı Duran’a kalp masajı yaptı. Çevredekilerin öldüğünü sanıp gözyaşı döktüğü Kutlay Duran, gelen 112 Acil Servis ekibinin de müdahalesiyle yaşama döndürülerek, Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede kendine gelen Duran, "Hiçbir şey hatırlamıyorum. İyiyim galiba" dedi.

DİREKSİYON BAŞINDA DONDU KALDI

Bodrum Adliyesi’nde katip olarak çalışan otomobil sürücüsü Nurcan Eren, uzun süre kazanın şokunu üzerinden atamadı. Eren, "Motosikletlinin arkamdan hızla geldiğini gördüm. Kavşakta dönüş için manevra yaptığım için sağa, sola kaçma fırsatım olmadı. Hızla sol arka taraftan çarptı. Çok üzgünüm" dedi.

Kaza yapan motosikletli kuryeye ilk müdahaleyi yaparak hayatının kurtulmasını sağlayan Acil Tıp Teknisyeni Çetin ise "Bu tür vakalarda 1-2 dakika bile çok önemli. Biraz geç kalınsa çok daha üzücü durumla karşılaşabilirdik. Müdahale ettiğimde kazazedenin dili geri kaçmış, bilinci de kaybolmuştu" diye konuştu. Polis, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.