Yardımeli Derneği’nden Günedoğu'ya Bebek Maması Yardımı

Yardımeli Derneği’nden Günedoğu'ya Bebek Maması Yardımı

Yardımeli Derneği, Güneydoğu'da yaşanan olaylardan etkilenen vatandaşlara ve savaştan kaçarak ülkeye sığınan mülteci çocuklarına bebek maması gönderdi.

Yardımeli Derneği, Güneydoğu'da yaşanan olaylardan etkilenen vatandaşlara ve savaştan kaçarak ülkeye sığınan mülteci çocuklarına bebek maması gönderdi. Güneydoğu'da 6 ile gidecek yardım konvoyu yola çıktı.

Yardımeli Derneği'nin Bahçelievler Yenibosna şubesinde Güneydoğu'da gönderilecek bebek mamasından oluşan yardım konvoyu yola çıktı. Yardımlar, Güneydoğu'da çatışmadan etkilenen vatandaşlar ve Suriye'deki iç savaşdan kaçarak Türkiye'ye sığınan mülteci çocuklarına ulaştırılacak.

Yardımlarla ilgili bir açıklama yapan dernek başkanı Dr. Sadık Danışman, "Derneğimiz yardım için 2007'de kuruldu ve insanı yardım anlayışı olan bir kuruluş. Biz özellikle mazlum, mağdur, ihtiyacı olan ailelere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Özellikle gıda yakacak sağlık ve eğitim gibi ihtiyaçları bu ailelere hem yurt dışı ve içinde yapıyoruz. Bugün Hatay'da Mardin'de Diyarbakır'da Kilis'te, Urfa'da ve Şırnak'ta bebek maması noktasında yardımlarımız olacak. Buradan 6 ilimize bebek maması gönderiyoruz. Yardımeli Derneği 30 bin adet mamayı her ilimize 5'er bin mama olmak üzere bu depodan yola çıkarıyoruz. Özellikle mamalar 6 ve 12 aylık bebeklere dağıtılmak üzere gönderiliyor." dedi.

Altı ile gönderilecek yardım konvoyu yola çıkarak Güneydoğu'daki tespit edilen ailelere ulaştırılacak.