Yargı Çalışanları Edirne Adliyesi Önünde Toplandı

Yargı Çalışanları Edirne Adliyesi Önünde Toplandı

Büro-İş üyesi yargı çalışanları, Edirne Adliye'si önünde toplanarak çalışma şartlarını ve aldıkları ücretlerin iyileştirilmesi yönünde basın açıklaması yaptı.

- Büro – İş üyesi yargı çalışanları, Edirne Adliye'si önünde toplanarak çalışma şartlarını ve aldıkları ücretlerin iyileştirilmesi yönünde basın açıklaması yaptı.

Büro-İş İl Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Adliyesi İş yeri Temsilcisi Şükrü Belkız’ın okuduğu basın açıklamasında, yargı çalışanlarının büyük ekonomik, sosyal, fiziki zorluklarla karşı karşıya görev yaptıkları kaydedildi.

Her yıl yaşanan sorunlara değinen Belkız açıklamada şunları kaydetti: "Son derece güç koşullarda fedakarca görev yapan yargı çalışanları tarihte hiç bu kadar sahipsiz, hiç bu kadar kimsesiz bırakılmamıştır. Tüm yasal ve ekonomik kazanımları birer birer ellerinden alınan, fazla mesaileri, havuz ücretleri kesilen, nöbet izni dahi kullandırılmayan yargı çalışanları sorunlarının çözülmesi için gelecek bir olumlu adımı bekleniyor. Yargının bağımsızlığı hakimlerimizin ve savcılarımızın her türlü siyasi etki ve nüfuza karşı bağımsızlığını gerektirdiği gibi ekonomik, mali ve sosyal bağımsızlığını da gerekli kılmaktadır. Bu bakımdan yargının en önemli sac ayaklarından olan hakimlerimizin ve savcılarımızın vicdanları ile cüzdanları arasında bırakılmamaları şüphesiz elzemdir. Bununla birlikte; adında ‘Adalet’ bulunan bakanlığın, yargıyı sadece hakimler ve savcılardan ibaret görmesi kabul edilemez. Bu çerçevede sosyal ve ekonomik koşullarla, ülke gerçekleri ile bağdaşmayan, son derece yoğun ve zor koşullar altında yargının tüm yükünü omuzlayan yargı emekçilerinin, görmezden gelinmesine, çözüm bekleyen sorunlarının bir tekinin dahi çözüme kavuşturulmamasına, üstüne üstlük tüm kazanımlarının da birer birer ellerinden alınmasına daha fazla kayıtsız kalmaları beklenemez. Emekçisine adil ve eşitlikçi, insani bir gelir düzeyi sağlayamayan devlet düşünülemez. Adında ‘Adalet’ bulunan bakanlıktan tüm yargı emekçilerinin yegane beklentisi; adil, eşit ve insani bir gelir düzeyinin sağlanmasıdır. Adaleti kendinden menkul Bakanlığın Yargı emekçilerini yok farz ettiği bir Türkiye gerçeğinde, yargı emekçilerinin daha fazla sessiz kalması beklenemez ve beklenmemeli. Büro-İş olarak yargı emekçileri insanca yaşanacak bir ücrete ve geçim standardına ulaşıncaya kadar mücadelemiz sürecektir."