YARGITAY MHP İÇİN SON KARARINI VERDİ !

YARGITAY MHP İÇİN SON KARARINI VERDİ !

Yargıtay, MHP'nin olağanüstü kurultaya gitmesi kararını onadı.

Yargıtay, MHP'nin olağanüstü kurultaya gitmesi kararını onadı. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını oy birliğiyle kabul eden Yargıtay kararına göre MHP kurultaya gidiyor. MHP'de olağansütü kurultayın Haziran ayında yapılması bekleniyor.

MHP'de genel başkan adayı Sinan Oğan, canlı yayında Yargıtay kararını değerlendirdi:

''Hayırlı uğurlu olsun. Yargıda bu süreci geciktirmeye dönük MHP Genel Merkezi'nin ve Adalet Bakanı'nın gayretleri boşa çıkmıştır. En kısa sürede önce tüzük kurultayımızı ardından da genel başkanlık seçimimizi yapacağız. Makul bir süreye ihtiyacımız var. 3 haftalık bir süreye ihtiyaç var. Haziran ayının ilk veya ikinci haftası kurultay sürecini gerçekleştireceğiz. Nihai kararı çağrı heyetiyle değerlendirdikten sonra vereceğiz.''

MHP GENEL MERKEZ'DEN AÇIKLAMA
MHP Genel Merkez, ''Hukuk yolları henüz tükenmedi'' açıklamasını yaparken, çağrı heyeti ise ''Kurultay için yeni bir tarih belirleyeceğiz'' dedi.

KORAY AYDIN
Muhaliflerden Koray Aydın Yargıtay kararının ardından açıklama yaptı. Aydın, "2 kere 2'nin 4 ettiği ortaya çıktı. Yürütülen hak mücadelesi güzel bir şekilde sonuçlandı. Türk siyasetini şu anda çıkmaza sokan siyasi partiler yasasını demokratik bir yapıya kavuşturmadan Türkiye'de siyasetin sağlıklı bir zeminde yapılamayacağını düşünüyorum." dedi.

tepee.jpg

ÜMİT ÖZDAĞ

Bir diğer muhalif isim Ümit Özdağ'dan ilk açıklama: Yargıtay'dan olumlu bir karar çıktı. Böylece MHP kongresinin yapılması önündeki en büyük engellerden biri kalkmış oldu. Sayın Genel Başkan yaptığı açıklamada Yargıtay kararına saygı göstereceklerini söylemişti. MHP'nin geleneklerine uygun bir şekilde süreç başlamış diye düşünüyorum. İnşallah bundan sonrası daha güzel olur.

BAHÇELİ'DEN ACİL ÇAĞRI

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yargıtay'ın kararından sonra kurmaylarını acil toplantıya çağırdı.