Yaşar Yakış: ''PKK'yı silahlandıralsın''

Yaşar Yakış: ''PKK'yı silahlandıralsın''

AK Parti kurucularından eski Bakan Yaşar Yakış'ın bu açıklamaları olay olacak.

AKP’nin kurucusu ve ilk dışişleri bakanı Yaşar Yakış, çözüm süreci, PKK ve büyüyen IŞİD tehlikesiyle ilgili hükümeti uyardı. Taraf gazetesinden Tuğba Tekerek'in sorularını yanıtlayan Yakış'ın özellikle PKK ve IŞİD konusundaki açıklamaları dikkat çekti.

Büyüyen IŞİD terörüne karşı PKK'nın kullanılması gerektiğini ima eden Yaşar Yakış şu ifadeleri kullandı:

"Taa Amerika’nın Irak’ı işgale başlamasından itibaren Kürtlerin yıldızları yükselen bir seyir izledi. Ben, “multiple blessing for Kurds”diyorum; Allah Kürtlere birkaç defa ihsanda bulundu. Şimdi de IŞİD’e karşı savaşmak için en müsait kesim Peşmerge ve diğer Kürtler. Savaş bittiğinde, ganimeti paylaşma aşamasında birbirlerine girecekler. Ama şimdi kendi aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakabiliyorlar. Batı, “Peşmergeye yardım ediyoruz” diyor ama herkes biliyor ki Kürtlere silah verildiğinde PKK’ya ulaşmasının önüne geçmek mümkün değil. Bu da Allah’ın bir başka ihsanı olacak onlar için.

PKK’nın yurtdışında silahlandırılmasına Türkiye’de ise silahsızlandırılmasına ihtiyaç var. Bu iki çok zıt görünen şey kombine edilebilir. “Kardeşim, ben Türkiye’de silahlı PKK görmek istemiyorum, git orada savaş ama kurallarımızı kabul et, durumu fırsata dönüştürme” diyebilirsin. Türkiye şunun farkına varmalı, “Bunlar terörist, bunlara sakın silah göndermeyin, IŞİD’e karşı bunlar savaşmasın” diye uluslararası camiayı ikna etmekte çok zorlanırız. Realiteyi kabul ettiğimizde daha gerçekçi bir teşhis koyabiliriz."