Yatağan'da gergin gece !

Yatağan'da gergin gece !

Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde, termik santral ile ilgili o iddia işçileri harekete geçirdi.

Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde, Yatağan Termik Santrali ve kömür işletmelerinde gerçekleşen özelleştirmeden sonra firmanın burayı devraldığı yönündeki iddialar üzerine işçiler, santral önünde toplandı. Santrali terk etmeme kararı alan işçilerin bekleyişi sürüyor.

Yatağan'daki Tes-İş ve Maden-İş sendikalarına üye işçiler, bu gece yarısı özelleştirmeyle santral ve kömür işletmelerini alan firmanın, iş yerlerini devraldığı yönündeki duyumlar üzerine, santralin önünde toplandı. Termik santral ve kömür işletmelerinin girişini iş makineleri ile kapatıp lastik yakarak beklemeye başlayan işçiler iş yerlerini terk etmeme kararı aldı.

İŞGAL ETTİLER AMA ELEKTRİK ÜRETİME DEVAM EDİYORLAR

Alıcı firmanın, bugün santrali ve kömür ocaklarını devralabilmesi için gereken parayı yatırarak salı günü iş yerini teslim alacağına dair duyum aldıklarını söyleyen Tes-iş Sendikası Şube Başkanı Fatih Erçelik; "Duyumu alır almaz herkese mesaj çektik. Bundan sonra burada yatıyoruz ve burada kalıyoruz. Bizi çiğnemeden bu kapıdan giremeyecekler. Dediler ki elektrik üretimini devre dışı edin. Ürettiğimiz elektriği nereye gönderirlerse göndersinler, biz üretiyoruz ve biz kazanıyoruz. Bu kapıdan da dışarı çıkmıyoruz." diye konuştu.
Enerji ve maden işçilerinin santral önündeki bekleyişleri sürüyor.