Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği başladı

Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği başladı

6. Uluslararası Kırklareli Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği başladı. Bu yıl 6.sı düzenlenen ve Kırklareli’nin önemli şenlikleri arasında yerini alan Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği kortej yürüyüşü ile...

6. Uluslararası Kırklareli Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği başladı. Bu yıl 6.sı düzenlenen ve Kırklareli’nin önemli şenlikleri arasında yerini alan Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği kortej yürüyüşü ile başladı. Düzenlenen şenliğe, Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ilçe belediye başkanları ile il protokolü katıldı.

Vilayet Meydanı’ndaki kortej yağmur altında yürüyüşüne başlarken, Papazın Evi’ndeki "Doğanın Sarı Gelini Ayçiçeği’’ sergisi açılışını yaptı. Şenlikler kapsamında Yayla Parkı’nın da açılışını yapıldı. Burada bir konuşma yapan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, şenliğin önemine vurgu yaptı. Kesimoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ’’Trakya'da sonbaharın gelişi demek; tarım işlerinin bitmesi, ürünün hasat edilip ambarlarda yerini alması, kışlıkların hazırlanması ve bağ bozumu demektir. Baharın gelişini, doğanın uyanışını coşku ile kutlayan yöre halkımız, hasat mevsiminde emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu da yaşar.

Bu derin köklerimizden beslenen sonbahar kutlamalarına renk katmak için Belediyemiz ve Kent Konseyimiz olarak Kırklareli Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği'nin bu yıl 6.sını düzenliyoruz. ‘Üzüm kenti' diye anılan Kırklarelimizde yıllar geçtikçe kimlik kazanan şenliğimiz bu yılda, ismine yakışır bir şekilde kutlanacaktır. Bu programımızı hazırlarken Kırklareli'nin tarımdan beslenen dokusu ve kentin sosyo ekonomik kimliği ile örtüşen bir program olmasına dikkat ettik. Kırklarelimiz, 100 yıl öncesine dayanan bağcılık alanında dünyaca ünlü bir kent olma özelliğini taşıması dolayısıyla biz bu şenliğimize çok önem veriyoruz. Son yıllarda üreticilerimiz, bağcılıktan ziyade buğday ve ayçiçeği ekimlerine önem vermeye başladılar. Şunu da gözlemliyor ve izliyoruz. Bağcılık alanında gelişmeler var. Bağcılığı sürdürmek isteyen vatandaşlarımızda var. Biz bu konuda bağcılığı canlandırmak adına elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Vatandaşlarımızın ve üreticilerimizin bu şenliğe sahip çıkmaları gerekiyor. Onlar sahiplendikçe bu şenliğimiz daha da büyüyecektir’’ dedi.

YAYLA MAHALLESİ KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK

Yayla Mahallesi’ni Kırklareli’nin kültür merkezi yapmayı istediklerinin altını çizen Kesimoğlu, ’’Başkanlık görevime geldiğimden bu yana Yayla Mahallesini Kırklareli’ni cazibe merkezi yapacağımı ifade ediyorum. Burası, Kırklareli kültürünün merkezi haline gelecektir. Bu konuda da çalışmalarımıza başladık. Trakya Kalkınma Ajansı ile ortak bir çalışma yaparak Yayla Meydanı ve Yayla Parkı düzenlemesine başladık. Yayla Parkımızın çevresinde bulunan eski Yunan, Bulgar ve Türk evlerinin aslına uygun restore etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün parkımızın açılışını hep birlikte yapmanın heyecanını yaşıyoruz. Bunun yanı sıra bu meydan bir Kent Müzesi de kazandıracağız. Onun içinde Trakya Kalkınma Ajansı ile gerekli protokolleri imzaladık. Bu Müzemizi de hep birlikte yine coşkulu bir şekilde açacağız ve kentimize kazandıracağız’’ ifadelerini kullandı.

Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek de konuşmasında şenliğin önemine vurgu yaptı. Konuşmaların ardından Yayla Parkı’nın açılış kurdelesi kesildi ve ardından vatandaşlara üzüm ikram edildi. Açılışın ardından Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, şenlik kapsamında stant açan esnafları tek tek gezerek ürünlerini de inceledi.

FARUK YILMAZ VE FARUK DEMİR ŞARKILARI İLE GECEYE DAMGA VURDU

Şenlikler kapsamında sanatçı Faruk Yılmaz ve Faruk Demir, Rektörlük Kültür Merkezi’nde bir konser verdi.

Yılmaz ve Demir söyledikleri şarkılar ile Kültür Merkezi’ni dolduranlara unutulmaz bir gece yaşattı. Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’nu sahneye davet eden Yılmaz, Kesimoğlu ile birlikte bir şarkıda seslendirdiler. ‘Üflediler Söndüm’ şarkısını seslendiren Kesimoğlu, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Program kapsamında Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen halk oyunları grupları sergiledikleri gösteriler ile salonda coşkuyu zirveye ulaştırdılar. Birbirinden renkli gösteriler ile Kırklareli halkını hem eğlendirdiler hem oynattılar.

Yabancı grupların yanı sıra Kırklareli Belediyesi Halk oyunu grubu da izleyenlerden tam not aldı. CİHAN