Yazar Elif Şafak Çocuk Okurlarıyla Buluştu

Yazar Elif Şafak Çocuk Okurlarıyla Buluştu

YAZAR Elif Şafak, çocuklar için yazdığı öykü kitabı için "Sakız Sardunya" için Doğa Koleji'ndeydi. Kolejin Türkçe Bölümü davetlisi olarak öğrencilerle buluşan Elif Şafak, çocuklarla bir süre sohbet etti. Daha sonra son kitabını imzaladı.Çocuklar...

YAZAR Elif Şafak, çocuklar için yazdığı öykü kitabı için "Sakız Sardunya" için Doğa Koleji'ndeydi. Kolejin Türkçe Bölümü davetlisi olarak öğrencilerle buluşan Elif Şafak, çocuklarla bir süre sohbet etti. Daha sonra son kitabını imzaladı.


Çocuklar için kaleme aldığı “Sakız Sardunya"ya ilginin büyük olması, Elif Şafak'ı heyecanlandırdı. Şafak, çocuk okurları için yazdığı Sakız Sardunya isimli kitabında “ismini sevmeyen bir kız çocuğunu" anlattığını söyledi.


Şafak, “Beni çok duygulandıran, çok heyecanlandıran güzel anlar yaşadım burada. Çok da güzel sorular geldi içeride konuşma yaparken. O kadar yaratıcı. Çok çok mutluyum. Ben çok ilgileniyorum çocuk edebiyatıyla. Özellikle gençler için yazılan kitaplarla. Dünyada çok hızlı büyüyen bir alan bu. Türkiye de öyle, ama bizde biraz daha yavaş görece. Halbuki çok hikaye var çocukların anlattığı, paylaştığı. Gençlerle buluşmak bence çok güzel" diye konuştu.


Elif Şafak, gençlerin çok yetenekli olduğunu, ancak hepsinin teşvik edilmesi gerektiğini de vurguladı.